Duško Knežević: Srbija je postala glavni spoljnopolitički igrač na Balkanu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.09.2020

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik Atlas Grupe Duško Knežević smatra da je Zapadni Balkan došao u fokus velikih sila, posebno SAD i da se rešavanje spornih pitanja može očekivati posle izbora u SAD, tokom naredne godine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

- Možemo očekivati, posle izbora u SAD, da će sporna pitanja možda moći da se reše tokom 2021. godine. Ono što je važno jeste da zemlje Balkana moraju same da dokažu na neki način da su spremne za EU za nekih pet godina - rekao je Knežević u razgovoru za Demostat.

Knežević kaže i da je tzv. "mali Šengen" neka vrsta predvorja za EU.

On je naveo da bi granice trebalo ukinuti, kako bi se omogučio slobodan protok ljudi, roba i kapitala, a da je "mini Šengen" vrlo zanimljiv projekat za sve na Zapadnom Balkanu.

Na pitanje kako vidi nedavne razgovore Beograda i Prištine na najvišem nivou u Vašingtonu, Knežević je rekao da je sada teško proceniti da li je sporazum iz Vašingtona bio za rešavanje problema na Balkanu ili za izbornu kampanju SAD.

Ali, naglašava on, Srbija je sada glavni spoljnopolitički igrač na Balkanu.

- Nadam se da će tu ulogu dobro iskoristiti, a posebno svoju ekonomsku snagu koju ima - zaključio je Knežević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading