Zaštitnik građana traži podatke o zastoju u registraciji leka za decu!

Autor: Republika

Vesti

22.09.2020

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana pokrenuo je danas po sopstvenoj inicijativi a posle saznanja iz medija da deca obolela od spinalne mišićne atrofije već šest meseci čekaju na jedinu terapiju koju mogu da prime dok im se u međuvremenu zdravstveno stanje pogoršava, postupke kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i beogradske Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Pašalić

Zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljeg interesa deteta, u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija da postoji zastoj u postupku registracije sirupa „Riziplam“, Zaštitnik građana traži da ga ove dve ustanove obaveste o svim relevantnim činjenicama i okolnostima vezanim za procedure odobrenja i registracije ovog leka. 

Zaštitnik građana traži od RFZO i Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu da ga u roku od 15 dana obaveste o merama i aktivnostima koje ćete preduzeti u ovom slučaju, kao i u kojoj je fazi postupak razmatranja registracije ovog leka i kada se može očekivati konačna odluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading