MONSTRUOZNI SLUČAJ U NOVOM SADU DOBIJA EPILOG! SMENJEN NAČELNIK

Autor:

Vesti

22.09.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić, nezvanično saznajemo, smenjen je zbog propusta u istrazi mučkog prebijanja Miljana Mandića i bekstva batinaša Ivana Kontića. Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je pisanje Srpskog telegrafa o traljavom policijskom radu u ovom novosadskom slučaju, koji je uznemirio celu Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/MUP
Malešić / Šušnjić

Prema kazivanju naših izvora, ovo nije prvi put da pod Šušnjićevom komandom policijom budu amnestirani kriminalci. I Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se sa tvrdnjama da od policije nije na vreme dobilo krivičnu prijavu protiv Kontića, zbog čega je izbegao hapšenje.

Direktor policije Vladimir Rebić naveo je da je u slučaju Ivana Kontića, koji je 24. avgusta brutalno prebio Miljana Mandića u Novom Sadu, pa neometno napustio Srbiju, utvrđeno više propusta policijskih službenika, kao i da je sporo vođen proces.

Na drugoj strani, načelnik policije je usred afere izjavio da je policija preduzela blagovremeno sve mere iz svoje nadležnosti, što se ispostavilo kao apsolutno netačno kad se sagleda hronologija procesuiranja Kontića.

Rebić je ukazao da su verovatno propuste napravili policajci na hijerarhijski nižim položajima, a sektor unutrašnje kontrole je, po nalogu ministra Nebojše Stefanovića, utvrdio određene propuste u radu policije u ovom slučaju.

ČINJENICE

1. Loš operativni rad uprkos tome što je Ivan Kontić odranije odlično poznat policiji i javnosti, te ga nisu odmah identifikovali

2. Nisu obavestili tužilaštvo odmah po dešavanju incidenta 24. avgusta, iako su iz Urgentnog centra policiju obavestili čim su primili žrtvu

3. Uprkos krivičnoj prijavi koju je Miljan Mandić podneo protiv Ivana Kontića 2. septembra, policija je i dalje napadača vodila kao nepoznatog, odnosno kao N. N. lice

4. Poternicu nisu raspisali na vreme, zbog čega je Kontić 15 dana posle zverskog dela bio u tužilaštvu da bi sklopio sporazum za ranije delo, posle čega je opet pobegao u Crnu Goru

5. Načelnik je lagao vrh srpske policije, zbog čega se u istragu uključila služba unutrašnje kontrole

- Ministar Stefanović je naložio provere, kolege su utvrdile neke propuste. Nisam ni ja zadovoljan! Svi koji nisu radili kako treba mogu da očekuju odgovornost, ali ne postoji sistemska opstrukcija sa visokog nivoa rukovođenja. Policajci su traljavo, sporo i nezainteresovano radili posao - rekao je Rebić. Direktor policije je naveo da je novosadska policija zakazala u svim fazama i tako indirektno najavio smenu Šušnjića.

- Policijski službenici u svim fazama nisu postupali na najbolji način, te svi koji su pogrešili mogu da očekuju da će snositi odgovornost - istakao je Rebić, dodajući da i poternica za Kontićem nije blagovremeno raspisana.

Kontić je, kako je Srpski telegraf ekskluzivno objavio, odmah posle batinanja žrtve pobegao u Nikšić, gde se slobodno kreće. Iz vrha srpske policije potvrđeno je da će sve biti učinjeno da bude izručen Srbiji, pogotovo što je tražen zbog pokušaja ubistva i što se nalazi na crvenoj poternici.

Šušnjić se brani, optužuje tužilaštvo

Milorad Šušnjić tvrdi da su neistinite tvrdnje tužilaštva da je policija zakazala, te ističe da je policija istog dana njih obavestila kad se prebijanje i dogodilo.

- Čim su lekari završili sve preglede i zvanično konstatovali stepen povreda oštećenog, vođa smene u policijskoj ispostavi Stari grad Tijana Popović je telefonom o svemu obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić, koja je događaj kvalifikovala kao krivično delo teška telesna povreda - rekao je Šušnjić. Kao dokaz u prilog svojoj tvrdnji predložio je da se izvadi listing poziva sa telefona kojim je policajka Popović kontaktirala s tužilaštvom 24. avgusta, a predložio je i da se tužiteljka Suvajdžić ispita na poligrafu.

 

Jezivo batinanje

Na jezivom snimku prebijanja koje je klasifikovano kao pokušaj ubistva vidi se da je Kontić imao dvojicu saučesnika, koji su uhapšeni. Snimljeno je kako Kontić žrtvu hvata rukama za vrat, a potom ga zverski pretučenog jedan od saučesnika hvata za majicu i udara ga prvo kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu. Batinama onesvešćenom Mandiću Kontić je slomio obe ruke. Pretučeni Mandić je na kućnom lečenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading