DIREKTOR POLICIJE VLADIMIR REBIĆ POTVRDIO: Bilo je propusta u istrazi prebijanja

Autor:

Vesti

20.09.2020

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je juče ujutro da je bilo propusta u istrazi u slučaju Ivana Kontića, koji je u Novom Sadu brutalno pretukao mladića Miljana Mandića (28), ali da nije postojala sistemski namera da se okrivljenom pomogne.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Rebić

Rebić je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, najpre istakao da policija trenutno nema podatke o lokaciji Kontića, ali da su u kontaktu sa direktorom crnogorske policije.

- S obzirom na to da je raspisana crvena Interpolova poternica, on se ne može predugo kriti. Ja očekujem da će pre ili kasnije on biti uhapšen - rekao je Rebić.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ivan Kontić

On je priznao da u slučaju "Kontić" postoje određeni propusti u određenim fazama postupanja.

- Prijava tužiocu je bila blagovremena, ali je bilo određenih policijskih propusta u smislu da su policajci radili posao, da tako kažem, traljavo, nezainteresovano, sporo. U svakom slučaju, nije postojala sistemski namera da se Kontiću pomogne. Da li na nekom nižem nivou, postoji mogućnost da su pojedinci pokušavali - rekao je Rebić.

RepublikaFoto: Republika
Miljan Mandić

Snimak čekali do 4. septembra

Rebić se istakao da se dugo čekalo na pribavljanje snimaka i da je policija tek 4. septembra nabavila snimak iako se događaj desio 24. avgusta.

- Relativno dugo se čekalo za pribavljanje snimaka, 4. septembra se došlo do snimka. Video-zapis nije u nadležnosti policijske uprave ili grada, morali smo od vlasnika objekta da tražimo. Takođe, potraga je relativno kasno raspisana i zbog toga će neko odgovarati - rekao je on.

Dodao je i da je policija ispoštovala sve procedure u ovom slučaju, ali da je "mogla da postupa brže".

On je dodao i da je ministar Nebojša Stefanović odmah naložio Sektoru unutrašnje kontrole da izvrši provere u vezi sa postupanjem policijskih službenika.

- Iz SUK su utvrdili određene propuste. Svi oni koji su pogrešili mogu da očekuju da će snositi odgovornost. Ne postoji sistemsko opstruiranje ovog slučaja, ne postoji nikakva volja vrha policije da se pomogne Kontiću - rekao je direktor policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading