KREĆE SPROVOĐENJE SPORAZUMA IZ BELE KUĆE: Mali najavio POVEĆANJE plata i penzija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.09.2020

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će visoka delegacija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u ponedeljak stići u Beograd, čime počinje i konkretna realizacija sporazuma koji je 4. septembra potpisan u Beloj kući.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

- Posle dve nedelje od boravka u Vašintonu, krećemo u konkretno i direktno sprovođenje sporazuma, što je politički i ekonomski veoma važno - rekao je Mali za Prvu televiziju.

On je naveo da će visoka delegacija DFC, na čelu sa izvršnim direktorom Adamom Bolerom, ostati u Srbiji četiri dana kako bi se upoznali sa svim okolnostima.


Mali je rekao da je dolazak američkog DFC važan za sve građane Srbije jer će oni iz Beograda pokrivati ceo region.

Navodeći da će DFC učestvovati u finansiranju projekata iz raznih oblasti, Mali je rekao da je njihov dolazak veliki i snažan momenat za razvoj ne samo srpske, već i ekonomije u celom regionu.
 


- To za građane znači ne samo nove investicije, bolju infrastrukturu, već i nova radna mesta, veće prilive u budžet, pa i novac za veće plate i penzije - rekao je Mali i podsetio da je Srbija 2012. i 2013. godine bila pred bankrotom, a da sada najveća razvojna agencija dolazi u zemlju.

Kako kaže, za DFC su projekti najvažniji.

- Bili su zadovoljni onim što su videli i čuli o Srbiji po pitanju makroekonomske stabilnosti, kao i našom reakcijom na korona krizu, očuvali smo radna mesta i proizvodne kapacitete - rekao je Mali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
StefanBrate99

18.09.2020 15:14

Napredak Srbije na svim nivoima.

StefanBrate99

18.09.2020 15:14

Mali je veoma kvalitetan i sposoban covek, na koga trebaju da se ugledaju mladi u Srbiji.

Rea

18.09.2020 17:59

Sve sto je dosad uradjeno bilo je u korist gradjana. Samo tako nastavite.

Rea

18.09.2020 18:53

DFC je vazan za ave gradjana.