NOVA RUNDA DIJALOGA U BRISELU: Beograd insistira na razgovoru o ZSO, Priština pokušava da ga izbegne

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.09.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem sastala se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Nakon bilateralnih sastanaka obe delegacije sa EU posrednicima, u 11:30 trebalo bi da počne i nova runda trilateralnih razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou.

EU je juče najavila promenu dogovorene agende, pri čemu bi se danas u Briselu razgovaralo samo o finansijskim potraživanjima, ali ne i o statusu manjinskih zajednica.

Delegacija Beograda insistira na tome da Zajednica srpskih opština bude prva tačka o kojoj će se razgovarati na današnjem sastanku.

Prema informacijama Tanjuga, delegacija Prištine u Brisel je došla samo sa ekspertima za ekonomska pitanja u nameri da se ne pokreće tema srpske zajednice na Kosovu koja je dogovorena još 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading