Vesić: Park u K. Mitrovici od donacija kompanija iz BG

Autor:

Vesti

16.09.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je danas, prilikom posete Kosovskoj Mitrovici, obišao lokaciju na kojoj će biti park čija će gradnja, kako je rekao, biti finansirana od donacija kompanija sa teritorije grada Beograda.

RepublikaFoto: Goran Vesić: Privatna arhiva

Reč je o parku koji će biti u međublokovskoj površini, na uglu ulica kralja Petra i Lole Ribara u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde se nalaze nelegalni objekti čije je uklanjanje već počelo.

- Poznat sam po tome da uređujem Beograd i pravim trgove i parkove, a taj ''virus uređivanja gradova'' se širi po čitavoj Srbiji, pa je stigao i do Kosovske Mitrovice - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Goran Vesić: Privatna arhiva

Naveo je da je posebno srećan što čelnici Kosovske Mitrovice razumeju da je neophodno urediti javne prostore kako bi kvalitet života ljudi bio bolji.

- Tokom posete, pokazali su mi projekat tri javne površine, odnosno tri parka i ja sam odabrao ovaj, Studentski park, i zamoliću kompanije koje rade u Beogradu da doniraju deo sredstava i budu donatori ovog parka - rekao je Vesić i dodao da će vrednost tog parka biti oko 150.000 evra.

Foto: Goran Vesić: Privatna arhiva

Dodao je da je suština svake politike da bude bolje za život ljudi.

- Ako politika ne donosi dobro ljudima, to nije dobra politika i mi se zaista trudimo da pomognemo Kosovsku Mitrovicu jer Beograd ima obavezu, kao glavni grad Srbije, da pomaže svaku sredinu u kojoj žive naši ljudi, a jedna od njih je i Kosovska Mitrovica - rekao je Vesić.

Foto: Goran Vesić: Privatna arhiva

Istakao je da će Beograd i ubuduće nastaviti da pomaže Kosovskoj Mitrovici i dodao da je siguran da će ovaj park biti još jedan dokaz prijateljstva i saradnje Beograda i Kosovske Mitrovice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading