TRABUNJANJA BORISA TADIĆA: Nekadašnji predsednik Srbije udario na EPS

Autor: Republika

Vesti

16.09.2020

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle nokauta koji je dobio na domaćem terenu, u emisiji Utisak nedelje, perspektivni političar, budući stožer opozicije i bivši predsednik Srbije Boris Tadić očigledno je brzo morao da izmisli neku temu kako bi skrenuo pažnju sa blamaže koju je tamo doživeo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boris Tadić

 Kako očigledno ne može da prihvati činjenicu da ga narod više neće, on u svojoj dokonosti - a očigledno i neznanju - pokušava da u javnosti ocrni jednog od najvećih privrednih giganata u našoj zemlji – Elektroprivredu Srbije (EPS), pridružujući se rasklimatanom horu koji ponavlja kako su svi iz okruženja Aleksandra Vučića zlikovci. U tom cilju, Tadić je na juče održanoj konferneciji, izneo tvrdnju da je EPS u gubitku zbog plaćanja struje iz obnovljivih izvora.

U EPS-u ističu da je licemerna  i u najmanju ruku izokrenuta teza koju Boris Tadić iznosi.

Upravo u vreme Borisa Tadića EPS je doživeo sunovrat, uzimajući kredite za likvidnost i uvoz struje. Te kredite EPS je isplatio poslednjih godina, ističe Milorad Grčić v.d. direktora tog javnog preduzeća i dodaje da je tokom celog perioda Tadićeve vladavine EPS grupa imala negativan rezultat.

-Danas, i pored najniže cene struje u regionu ta kompanija  uspeva da posluje profitabilno. Jedino u čemu je Tadić u pravu je da EPS jeste veliki energetski potencijal u koji je u poslednjih 5 godina uloženo više nego decenijama unazad. Podsećam i da umesto da suzbije kriminal u Kolubari on je, da bi se obračunao s Koštunicom, uništio ceo inženjerski kadar u RB Kolubara, iako većina zaposlenih nije napravila ni jednu grešku. Kolubara se nakon toga godinama oporavljala. Stvaranjem lažih afera i pokušajem da se na taj način vrati u politički život zaboravlja na činjenicu da je uredba i naknada za obnovljivie izvore energije doneta 2009. upravo u vreme njegove vlasti. I upravo u tom periodu najveći broj malih hidroelektrana dobio je dozvolu za rad.

Antić: Sve što Tadić kaže netačno je

Tokom obraćanja medijima Tadić je između ostalog rekao da će izgradnja budućih vetroparkova značiti „izvlačenje državnih para“ iz EPS-a, kroz fid-in tarife. Kako bismo proverili ove tvrdnje, pozvali smo ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića koji nam je rekao da su kvote za fid-in tarife popunjene još  pre nekoliko godina odnosno da su „ispunjeni kapaciteti koji će biti podržani merama podsticaja“ i da se oni neće proširivati.

Svi koji u budućnosti budu ulagali u proizvodnju električne energije iz vetroparkova moraće tu električnu energiju da prodaju na tržištu električne enerije – objasnio je ministar Antić za naš list.

Nije na odmet napomenuti i da je Boris Tadić, čim mu je istekao predsednički mandat počeo da radi kao savetnik u stranoj kompaniji i omogućio im prodor u Srbiju. Toliko o patriotizmu čoveka koji napada kompaniju sa desetinama hiljada zaposlenih, ocenjuje Grčić.

 

Dobar deo svog nastupa Boris Tadić posvetio je Nikoli Petroviću, nekadašnjem direktoru Elektromreže Srbije, na čiji račun je izneo niz optužbi.  

 

Sramota je kako i koliko laže bivši predsednik Srbije Boris Tadić! Sve dozvole za mini hidroelektrane koje sam dobio izdao mi je on i njegov režim, tako da ovo što danas priča jesu potpune nebuloze. Laže Boris Tadić i kada kaže da je Lidija Udovički potvrdila postojanje afere Vetropark jer je ona tužiocu, koji je išao u Španiju da je ispita, izjavila da mene ne poznaje i da nikada u životu nija imala nikakav kontakt sa mnom, niti da sam joj - ni posredno ni neposredno - bilo šta tražio – istakao je Nikola Petrović, nekadašnji direktor EMS-a i podsetio da je afera Vetropark u Srbiji dobila svoj epilog na sudu odnosno da je dokazano da je nekadašnji predsednik DS Bojan Pajtić sve izmislio kako bi naneo političku štetu Aleksandru Vučiću. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading