Antić: Sporazum iz Vašingtona je po mnogo čemu istorijski za Srbiju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.09.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekonomski sporazum iz Vašingtona je po mnogo čemu istorijski za Srbiju i zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom pregovaračkom autoritetu, u njemu nema nijedne tačke koja je za našu zemlju negativna, ocenjuje ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Antić

On je u intervjuu za "Blic" rekao da ne znači da su tim sporazumom svi problemi rešeni i naveo da su pred Srbijom mnoge runde pritisaka, teških i napornih pregovora, ali i da su razgovori u Beloj kući "ogroman korak ka dugotrajnom kompromisu sa Albancima".

Antić smatra da sporazum otvara mnoga vrata za investicije i druge vrste ulaganja, dodaje, pre svega, američkih.


"Kada iza jednog ekonomskog sporazuma stane američki predsednik, a to je ovde slučaj, onda američki kapital ne treba da traži veću garanciju da će njegov dolazak u Srbiju biti isplativ", poručio je Antić.

 


Antić je naveo i da je reakcija portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove, nakon sastanka u Beloj kući, bila neprimerena, te da se ne seća, kako kaže, da je bilo koja velika zemlja tako reagovala na račun nekog stranog državnika.

Kako kaže, predsednik Vučić i Srbija su poslednji na svetu kojima je trebalo uputiti poruku kakvu je uputila Zaharova.
RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

"Ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što je na istim pregovorima u Vašingtonu naša strana odbacila američki zahtev da u sporazum bude uvrštena obaveza o uvozu američkog tečnog naftnog gasa. Time smo štitili dobre odnose Srbije i Rusije, ali pre svega, štitili smo interes Srbije", rekao je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading