Đilasov portal pisao o prodaji Beograđanke, pa se baš obrukao! Evo o čemu je reč

Autor: B. K.

Vesti

10.09.2020

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Marera propertiz" objavila je da će postati vlasnik poslovne kule "Palate Beograd", poznatije kao Beograđanka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

- U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo grad Beograd, ćerka firma kompanije "Marera propertiz" dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora - navodi se u saopštenju.

Prodaja za 16,5 miliona evra se odnosi na kancelarijski prostor u Beograđanki, a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu. Kupac se obavezao na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

BROJKE

101 metar visoka Beograđanka

23 sprata ima kula

46 godina otkako je podignuta

20 hiljada kvadrata dobija kupac

16,5 miliona evra cena po kojoj je prodata zgrada

20,5 miliona evra bila cena na prvoj neuspešnoj aukciji

- Apsolutno smo svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost, ali i entuzijazam, ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale "Beko", danas "Kalemegdan biznis centra". To je urađeno u saradnji s Republičkim zavodom za zaštitu spomenika - izjavila je direktorka "Marera propertiza" Milana Srećkov i dodala da je sigurna da će "uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom".

Foto: ST/N. MANDIĆ

Rodić omašio, Đilasov portal se baš obrukao

Potpredsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić omašio je u proceni. On je izjavio da grad neće uspeti da proda Beograđanku, navodeći za to nekoliko razloga. Između ostalog, izjavio je da zgrada nema sopstvenu garažu, da jeste u centru, ali nije u trgovačkoj zoni i tako dalje.

S druge strane, portal Direktno, koji kontroliše lider SSP Dragan Đilas, objavio je slavodobitno da je Beograđanku kupila firma osnovana pre samo dve nedelje ("MPP nju prodžekt"). Jedino što oni ne znaju da velike firme svuda u svetu za ovakve investicije osnivaju namenske firme, koje se onda bave samo tim poslovnim poduhvatom. To rade čak i najveći svetski igrači, a u ovom slučaju, iza kupca stoji "Marera propertiz" (kompanija osnovana 2009. godine), koja je i sama saopštila da je Beograđanku kupila njena ćerka firma.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da "Marera propertiz" više godina radi u Beogradu i da uglavnom rekonstruiše stare zgrade i daje im novu vrednost. Naveo je da su se svi ti projekti pokazali kao dobri za Beograd. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading