LJAJIĆ: Nema razloga za parlamentarne izbore, ALI...

Autor: Tanjug

Vesti

28.10.2017

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić smatra da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali i da se u Srbiji takva opcija nikad ne može isključiti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nije pristalica vanrednih parlamentarnih izbora: Rasim Ljajić

Ljajić je za beogradske medije rekao da je svako licitiranje sa datumima izbora deplasirano i da u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne zna kada će biti održani redovni gradski izbori, a kamoli da li će istovremeno biti i vanredni parlamentarni.

- Ne znam ništa o tome i ne želim da tvrdim da će ih biti ili ne - kazao je Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije.

Ljajić je nazvao logičnom izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora.

- Mislim da je to logična izjava, posebno jer smo u Srbiji od 1990. naovamo imali samo dve vlade sa punim mandatom - vlade Mirka Marjanovića i Mirka Cvetkovića. Mislim da je prosečno trajanje vlada u Srbiji 18 meseci. Prema tome, u situaciji u kojoj smo mi, nikada te vanredne izbore ne možeš da isključiš i zato je Vučić to i rekao - naveo je Ljajić.

Ljajić ističe da nije pristalica čestih izbora jer se u vreme izbornih kampanja usporavaju procesi i reforme.

- Zato mislim da te izbore treba izbeći, osim ako ne postoji neka ozbiljna politička kriza koja ugrožava parlamentarnu većinu - rekao je Ljajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading