Nema ni stida, ni srama: "Stručnjak" Jeremić besomučno laže o sporazumu iz Vašingtona

Autor:

Vesti

05.09.2020

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić je danas na otvaranju odbora Narodne stranke u Arilju bez imalo skrupula, pred svojim simpatizerima i javnosti, izgovorio laž kojom je pokušao da diskredituje potpisani sporazum u Vašingtonu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vuk Jeremić

Jeremić je rekao da je potpisani sporazum "najobičniji vic" i "da nam se svet smeje zbog njega". Govoreći o sadržni dokumenta, predsednik Narodne stranke je rekao da se ovim sporazumom Srbija obavezala da u narednih godinu dana ne lobira za povlačenje priznanja tzv. Kosova, dok druga strana nema tu obavezu.

Foto: Kancelarija premijera Kosova
Primer sporazuma koji je potpisao Avdulah Hoti

U primerku sporazuma koji je potpisao Avdulah Hoti, u tački koja se odnosi na moratorijum lobiranja Srbije za povlačenje priznanja tzv. Kosova, jasno piše: "Kosovo (Priština) se slaže da implementira jednogodišnji moratorijum na traženje novog članstva u Međunarodnim organizacijama. Srbija (Beograd) slaže se na jednogodišnji moratorijum "derekognizacije" (povlačenje priznanja) kampanje, i uzdržaće se od bilo kakvog formalnog ili neformalnog zahteva prema nekoj državi ili Međunarodnoj organizaciji da ne prepozna Kosovo kao nezavisnu državu. Oba dogovora o odustajanju stupaju na snagu odmah".

 

 

 

Iz sporazuma koji je potpisao Avdulah Hoti jasno se vidi da ono što piše u dokumentu ne odgovara rečima koje izgovara Vuk Jeremić. Pri tom, on je još i dodao da je jedini iz naše delegacije koji zna enegleski jezik Siniša Mali, koji ipak "nije stručnjak za međunarodne odnose", a "stručnjak" Jeremić sada treba da obrazloži kako to Kosovo može da traži dalje priznavanje nezavisnosti nakon potpisanog sporazuma u Vašingtonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading