Vučić posle sastanka otkrio kome idu pokloni iz Bele kuće, ali i reakcije Prištine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.09.2020

05:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je delegacija Prištine pobesnela i pitala se kako je uspeo da skine tačku 10 o međusobnom priznanju, navodeći da su zbog toga bili nervozni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

- Oni su došli, mi smo se dogovorili da ih pustimo prve da iznesu svoj stav i oni su izašli protiv Gazivoda i protiv mini šengena. Onda sam ja rekao da nema ni razgovora o tački 10 o međusobnom priznanju. Rekli su "napravićemo pauzu", ja sam rekao "možete da pravite pauzu koliko hoćete". Nema razgovora o tome, pa su oni to povukli, a onda su Albanci rekli "mi povlačimo sve primedbe samo nam vratite tačku 10 - prepričao je događaje iz Vasingtona šef države.

On je naveo da je u takvim uslovima postignut dobar sporazum za Srbiju.

- Papir ću da poklonim Milici, olovku kojom sam potpisivao ostaviću Vukanu, Danilu ću da dam olovku koju sam od Trampa dobio, a sporazumi ostaju u našoj arhivi. Nemamo čega da se stidimo", rekao je Vučić.

 

 

On je poručio da Srbija na Prišitnu ne treba da gleda kao na neprijateljsku stranu već kako da sa njima napravimo dobre odnose.

- Nama su potrebni mir i stabilnost i dobri odnosi sa Prišitnom - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ivana

05.09.2020 07:08

Ovo je istorijski sporazum Srbije sa SAD više niko ne spominje nezavisnost KiM, KiM je ostalo u sastavu Srbije. Ambasadu Srbije seli u Izrael da bi uspostavili sa srpskom južnom pokrajine, više niko ne govori o administrativnim granicama.

Nikola

05.09.2020 08:09

Srbija nije potpisala sporazum sa tzv. Kosovom već bilateralni sporazum sa SAD u kome nema ni reči o tome da priznajemo lažnu državu Kosovo.

BozaB

05.09.2020 13:17

Zaista posebni pokloni, siguran sam da se takvi ne daju svakome.

Filip

05.09.2020 13:57

Ovaj bilateralni sporazum je odličan za Srbju. Izbacili smo tačku gde se pominje nezavisnost.