Oglasio se Donald Tramp nakon potpisivanja sporazuma: Predsednik SAD dobio poziv da poseti Srbiju

Autor:

Vesti

04.09.2020

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas nakon potpisivanja sporazuma da je postignut istorijski dogovor koji će doprineti miru u svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Donald Tramp

Na zvaničnom Tviter nalogu Bele kuće navodi se izjava američkog predsednika da je između Beograda i Prištine postignut dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa.

 

 

Prema najnovijim informacijama, predsednik Srbije pozvao je Donalda Trampa da poseti našu zemlju, pri čemu je on rekao da se "raduje poseti Beogradu"

 

 

Američki predsednik Donald Tramp istakao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulahu Hoti potpisivanjem, kako je naveo , istorijskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa učinili svoje zemlje, Balkan i svet bezbednijim.

Kako se navodi u saoštenju koje je objavila Bela kuća, on je poručio da se raduje da vidi "napredak Srbije i Kosova dok zajedno radimo na tome da ekonomska saradnja u regionu krene dalje".

- Nakon naslilne i tragične istorije i godine neuspešnih pregovora, moja administracija je predložila nov način da se premoste razlike. Fokusiranjem na otvaranje radnih mesta i rast ekonomije dve zemlje su uspele da naprave pravi pomak u ekonoskoj saradnji u širokom spektru pitanja - istakao je Tramp.

Naveo je i da je Vučiću i Hotiju trebalo mnogo hrabrosti da uđu u ove razgovore i dođu u Vašington radi finalizacije sporazuma.

 


Dodao je da je ostvaren i napredak u postizanju mira na Bliskom istoku, jer se Srbija saglasila da ovog meseca otvori komercijalnu kancelariju u Jerusalimu, a da ambasadu premesti u Jerusalim do jula sledeće godine, dok su se "Kosovo i Izrael se saglasili da normalizuju odnose i uspostave diplomatske odnose".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading