Brnabić: Nastavićemo da brinemo o Srbima ma gde živeli

Autor: Tanjug

Vesti

03.09.2020

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez mirnog i stabilnog regiona nema prosperitetne Srbije, a svi u regionu treba da razumeju da bez mirnog i stabilnog regiona nema prosperiteta ni u Crnoj Gori ni u BiH, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Ana Brnabić

Ona je navela da zemlje regiona treba da se odvoje od vraćanja u prošlost i da gledaju u budućnost, te da će Srbija nastaviti da brine o Srbima ma gde živeli.

Brnabić je na TV Pink, povodom optužbi da se Beograd meša u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori i BiH, rekla da je cilj politike Beograda već posleđnjih sedam, osam godina bolji život građana Srbije, te da će Srbija i dalje brinuti o Srbima ma gde živeli.

- Da bi naši građani živeli bolje potreban nam je miran i stabilan region, jer bez toga neće biti dovoljno stranih investitora, jeftinih kredita za naše privrednike i građane, neće biti dovoljno novca za izgradnju infrastrukture koja nam je potrebna - kaže Brnabić.

Povodom rezultata izbora u Crnoj Gori i izjave hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je posle parlamentarnih izbora u Crnoj Gori "probuđen velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu", Brnabić je rekla da Beograd svakako želi da pomaže i Banjaluku, Podgoricu, Sarajevo i Tiranu i da čini sve za povezivanje regiona i da je to intencija Beograda za koju kaže da nije skrivena.

- Ulažemo ogroman novac u povezivanje regiona, u recimo, autoput do Sarajeva iz dva pravca. To je dobro za sve građane koji žive u regionu bez obzira da li su muslimani, katolici ili pravoslavci. Ne treba da se izvinajvamo što brinemo o Srbima u Crnoj Gori i BiH, ne radimo ništa što nismo već uradili u Srbiji - navela je Brnabić.

Tako je navela Srpsku kuću u Podgorci, ali i vraćanje kuće Bana Jelačića hrvatskoj zajednici u Srbiji i ulaganje Beograda u njenu obnovu i prisustvo Aleksandra Vučića na otvaranju.

- Ne vidim zašto je tim ljudima problem da Beograd brine o Srbima da li oni živeli u BiH, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Tako se isto ponašamo i u našoj kući. Ono što je dozvoljeno njima ne sme nikako valjda biti dozvoljeno Srbiji i Srbima. To su neki drugi problemi - rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading