ALBANCI POZIVAJU ZAGREB, SARAJEVO, SKOPLJE I SOFIJU u SAVEZ PROTIV BEOGRADA: Panika zavladala u regionu nakon Milovog PADA!

Autor: novosti.rs, republika.rs

Vesti

02.09.2020

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albancima je potreban balkanski savez da bi se održao mir i da bi se uravnotežila Srbija - zaključak je Pokreta Samoopredeljenje sa Kosova i Metohije

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Albancima je potreban balkanski savez da bi se održao mir i da bi se uravnotežila Srbija - zaključak je Pokreta Samoopredeljenje sa Kosova i Metohije, posle pobede opozicionih snaga u Crnoj Gori, preneli su mediji u Prištini.

- Međuetnički suživot u Crnoj Gori biće nemoguć, zato Albanci treba da razmišljaju o novim orijentacijama. Ruska Federacija Srbe određuje kao satelit na Balkanu, pa je politička situacija više slična onoj uoči Prvog balkanskog rata - saopštilo je Samoopredeljenje, koje je na KiM u opoziciji.

- Početkom 20. veka, carska Rusija je ciljala na balkanski savez protiv Austrougarske i Osmanske imperije. Ove dve imperije više ne postoje. Albanci su se u to vreme najviše opirali i organizovali najviše pobuna. Vek kasnije nam je takođe potreban balkanski savez, ali ovog puta pred srpskom hegemonijom i ruskim imperijalizmom. Mi Albanci smo u centru, a na jednoj strani imamo Hrvate, a na drugoj Bugare. Zajedno sa njima, ali i sa Sarajevom, Podgoricom i zvaničnim Skopljem, možda ćemo morati da stvorimo Savez, kako bismo održali mir, pobedili u Evropi i ojačali NATO - poručili su iz Pokreta Samoopredeljenje.     

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading