Hoti: Uzajamno priznanje jedino rešenje, sa Srbijom se sastajemo samo radi toga

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

01.09.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti izjavio je večeras da se delegacija Kosova sa Srbijom sastaje samo radi uzajamnog priznavanja, prenosi Kljan Kosova.

RepublikaFoto: kosovo-online.com
Avdulah Hoti

Hoti je u ekskluzivnom intervjuu za Kljan Kosova iz Vašingtona, ponovio da je uzajamno priznavanje jedina formula za normalizaciju odnosa, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio da će, ukoliko se pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova stavi na sto na preliminarnom bilateralnom sastanku, sastanak 4. septembra neće uopšte dogoditi.

- Sa Srbijom se sastajemo samo radi uzajamnog priznavanja, ne sastajemo se zbog drugih stvari. Po savetu naših međunarodnih prijatelja, u ovom slučaju Sjedinjenih Američkih Država, zasedamo da se dogovorimo o agendi ekonomske saradnje, ali sve je u funkciji normalizacije odnosa, što znači uzajamno priznavanje - istakao je Hoti.

 

Prema njegovim rečima, ne postoji druga formula, što su jasno stavili do znanja od prvog dana rada Vlade Kosova.

- Na samitu u Parizu, kao i u komunikaciji koju smo imali sa glavnim centrima u EU, ali i u SAD, rekli smo da je uzajamno priznavanje jedino rešenje za normalizaciju odnosa u između Kosova i Srbije. Verujem da je takav pristup sada potpuno jasan našim međunarodnim prijateljima - ocenio je Hoti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading