Stefanović: Svako može da prijavi krivično delo na pisarnici bilo kog tužilaštva, presretanje tužioca na ulici je nedopustivo!

Autor: Republika

Vesti

30.08.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon presretanja republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac od strane Marinike Tepić, oglasilo se Udruženje sudija i tužilaca Srbije koje je najoštrije osudilo takav postupak i pozvalo sva druga udruženja da osude neprimereno ponašanje.

RepublikaFoto: Public
Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije

- Udruženje sudija i tužilaca Srbije podseća da svi građani koji žele da prijave izvršenje krivičnog dela ili dostave dokaze o postojanju krivičnog dela, to mogu učiniti na pisarnici bilo kog tužilaštva, koje će istu proslediti nadležnom tužilaštvu, ukoliko samo nije nadležno, te da ne postoji potreba da se bilo koji tužilac presreće na ulici, snima i da na ruke uzima bilo čiju prijavu. Očekujemo osudu ovakvog ponašanja od strane svih strukovnih udruženja iz oblasti pravosuđa - rekao je Nenad Stefanović, predsednik tog udruženja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading