Sunovrat Boškićeve politike: Šef pokrajinskog odbora prešao u SNS

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.08.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Pokrajinskog odbora Dveri Radoš Pejović postao je novi član Srpske napredne stranke, saopšteno je danas na pres konferenciji Gradskog odbora SNS u Novom Sadu.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Boško Obradović

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Damir Zobenica rekao je da će Pejović najverovatnije biti zadužen za jačanje porodične politike u budućem sazivu izvršne pokrajinske vlasti i dodao da SNS želi da pokaže kako vidi politiku u Srbiji u 21. veku.

On je kazao su u SNS svesni da u Srbiji postoje ljudi koji imaju određene kvalitete i znanja i koji na kvalitetan način pokrivaju oblasti gde, kako je naveo, ta stranka nije bila dovoljno skoncentrisana.

 


- Upravo je to slučaj sa Pejovićem i sa temom porodične politike koja deklarativno jeste bitna svima i svi su za jačanje uloge porodice u društvu. Zadovoljstvo nam je da obogatimo SNS i sa tim aspektom rada gde možda nismo bili dovoljno skoncentrisani kao stranka - rekao je Zobenica.

Dodao je da je potpuno prirodno da političari kada shvate da je nemoguće da u politickom delovanju u opoziciji ostvare neke ciljeve koji su za opšte dobro, pokušaju to da ostvare iz pozicije vlasti.

Pejović je izrazio uverenje da će svojim znanjem i iskustvom doprineti jačanju uloge porodice u društvu i da počinje nova društvena, politička i porodična era za početak na nivou Vojvodine, a kasnije i šire.

Dodao je da mu je drago što će se porodična politika naći u instituacionalnim okvirima i naglasio da će poseban akcenat biti na porodicama koje su stradale tokom pandemije korona virusa.

Pejović je kazao da je došao trenutak za pomirenje, za vreme društvene i političke stabilnosti i naglasio da poziv SNS doživljava kao poziv na dobro.

 


- Ovo nije pitanje jedne stranke i čoveka, ovo je pitanje svih nas i to je dokaz da se stvara jedna potpuno nova klima gde mi koji smo čitav život posvetili određenim oblastima dobijamo šansu da to sprovedemo, najviše zbog naše dece. Imam dva sna: da se Srbi ujedine i da porodica dođe na prvo mestoporučio je Pejović.

Prema navodima medija, Pejović je ostavku na funkcije u Dverima dao u maju ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading