MAŠALA! Krmača oprasila 33 prasića

Autor: J.D.J.

Vesti

27.10.2017

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postavila rekord! Na farmi kompanije "Knez agrar" krmača je oprasila čak 33 praseta. Krmače na ovoj farmi zbog brojnosti nemaju imena, već brojeve, ali je ova majka od milošte nazvana Rekorderka. Ona je rase F1, mešanac velikog jorkšira i rase landras, a prašenje je proteklo brzinski i bez većih problema.

RepublikaFoto: Promo foto
Krmača Rekorderka dobila mnogo slatkih prinova

- Počelo je u četvrtak oko dva po podne i sve je završeno za četiri sata. To je naša šampionka, dosad nam je rekord bio 29 prasića. I svi su živi i zdravi - priča Vladislav Stanaćev, agronom na ovoj farmi.

30.000 svinja godišnje proizvede se na ovoj farmi

Kako ističe, znali su da će biti mnogo prasića jer je krmača bila krupna, ali niko nije sanjao da će ih biti baš toliko.

- Svi smo bili iznenađeni, čak i veterinar. Taman pomislimo da je gotovo, kad eto ih još. Pitali smo se ima li kraja. Čuo sam da je negde u Srbiji krmača oprasila 34, ali to su nepotvrđene priče - kaže Stanaćev, dodajući da nisu još stigli da utvrde koliko je muških, a koliko ženskih prasića.

Zanimljivo je da krmača ima samo 16 sisa, a duplo više prasića, međutim, mladunci se dohranjuju tako što se daju drugim krmačama, objašnjava agronom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading