ČEDA OPET RATUJE SA CRKVOM: Izjave SPC o ženama - skandalozne!

Autor: Tanjug

Vesti

27.10.2017

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava bačkog episkopa Irineja, kojom je kritkovao ministarku Zoranu Mihajlović, skandalozna je i za metu ima ne samo žene u Srbiji, već i ideju slobodnog društva zasnovanog na građanskim vrednostima izjavio je danas predsednik Liberalno-demokratske partija (LDP) Čedomir Jovanović.

RepublikaFoto: Tanjug
Izenadio bi da se u nečem složi sa SPC: Čedomir Jovanoć

On je istakao da LDP zato osuđuje istupe zvaničnika SPC.

- Patrijarhovim iluzijama da ima pravo da nam propisuje kakav život treba da vodimo pridružio se i episkop Irinej, koji je u ime Patrijaršije, javnom i vulgarnom kritikom ministarke Zorane Mihajlović, samo potvrdio da je ponižavajući odnos partijarha Irineja - naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, taj ponižavajući odnos iskazan je u njegovom komentaru uloge i obaveze koju imaju žene u našem društvu i to je, smatra Jovanović, zvaničan stav Crkve, “a ne tek jedna u nizu medijskih nespretnosti njenog prvog čoveka”.


- Meta tog brutalnog i sistemskog obračuna nije samo ministarka Mihajlović, već svaka naša majka, sestra, supruga, ćerka, prijateljica ili poznanica koja živi život u skladu sa svojim željama i mogućnostima, slobodna u svakom svom izboru - naveo je Jovanović.

LDP zato osuđuje istupe zvaničnika SPC i upozorava da je društvo dužno da osudi, kako kaže, jačanje nacionalističkih i klerikalnih ideja koje grđanima nameću život, oduzimajući im pravo da o njemu odlučuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading