NE PLAĆA ČLANARINU, RAZBIJA ČLANSTVO, PRETI, RUŠI STRANKU! Lečić opleo po Lutovcu - DS rastrzan na dve ljute struje

Autor: Republika

Vesti

25.08.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka prolazi kroz novu fazu svog propadanja od prelaska u opoziciju. Ne samo što su su se rascepkali ogrezli u međusobnim sujetama, nego se javljaju struje i u ono malo članstva što je ostalo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/T. RADOVANOVIĆ
Zoran Lutovac, Branislav Lečić

Podelile su se dve struje sa aktuelnim predsednikom Zoranom Lutovcem i glumcem Branislavom Lečićem kao najprepoznatljivijim licima.

Lečić je decenijama član DS-a i došao je do nivoa da je opozicija u opozicionoj partiji. U nadolazećim stranačkim izborima neće biti Lutovca koji je svojim nemarom doveo DS na najniže grane.

Kako se kaže u narodu "riba smrdi od glave", ali Lečiću nije lagodno što on neće biti taj koji će tu glavu "odseći" na partijskim izborima, jer se Lutovac nije ni kandidovao.

Jedan od najgrlatijih učesnika protesta "1 od 5 miliona" je u intervjuu za Danas istakao sve loše poteze Lutovca tokom mandata na vrhu stranke:

- Ako građani vraćaju svoje dugove, onda i stranke treba da vraćaju svoje dugove, a ne da izbegavaju svoje obaveze i da misle da ono što važi za građane ne važi za partije. Želim da DS bude stranka koja će vraćati svoje dugove, baš kao što smo vratili staru deviznu štednju, spoljni dug Srbije i dugove koje su ostavljale neodgovorne vlade DS-u. Predsednik koji ne plaća članarinu i poziva članove uz pretnje da to isto ne čine, ne samo da izbegava obaveze koje stranka ima prema poveriocima već i mora da snosi odgovornost za potpuno urušavanje kredibiliteta stranke koju svakodnevno izbacuju iz prostorija, ostavlja zaposlene na ulici, demotiviše članstvo, razbija organizaciju. Članarina se ne plaća radi učestvovanja na izborima, nego radi ispunjavanja obaveze prema stranci, zaposlenima, članstvu i poštovanja ideje za koju se borimo. Na kraju, zbog vraćanja kredibiliteta stranci. Kako ćemo se boriti za prava zaposlenih u društvu ako se ne borimo za zaposlene u DS-u koji su ostavljeni od strane rukovodstva bez primanja? Veoma važno pitanje! - izjavio je Lečić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading