KBC Zemun izlazi iz kovid sistema

Autor:

Vesti

25.08.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kliničko-bolnički centar Zemun izlazi iz kovid sistema, a preostali pacijenti iz te bolnice biće danas i sutra prebačeni u privremenu bolnicu "Arena", KBC "Bežanijska kosa" i "Dr Dragiša Mišović", izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zlatibor Lončar

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, naveo da će zemunska bolnica nakon dezinfekcije i kompletnog sređivanja vratiti u redovan režim rada.

On je rekao i da Ortopedska bolnica "Banjica" od sutra počinje da prima pacijente sa malignitetima, a da su prve operacije u toj zdravstvenoj ustanovi zakazane za ponedeljak.

- Ortopedska bolnica ''Banjica'' počeće i sa dežurstvaima, što je ozbiljno pojačanje za zdravstveni sistem - rekao je Lončar.

On je najavio, da će posle zemunske bolnice, a kada se za to stvore uslovi, iz kovid sistema izaći deo KBC "Dr Dragiša Mišović", dok će deo nastaviti da prima obolele od korona virusa.

 

Ministar je naglasio da se neće zatvarati kovid ambulante pri domovima zdravlja, a da će bolnice u unutrašnjosti povećati kapacitete za korona negativne pacijente.

On je apelovao na sve da se ne opuštaju, jer to može skupo da nas košta.

Lončar je naveo da je epidemiološka situacija i stanje u bolnicama i ambulantama bolje, da je to rezultat odgovornog ponašanja, ali i da ne sme biti opuštanja.

- Apelujem na sve da se ne opuštaju, jer to može preskupo da nas košta. Pokazali smo da možemo da budemo odgovorni i nema razloga da ne nastavimo tako - rekao je Lončar.

 

On je naveo i da će se od danas na svim graničnim prelazima, građanima koji ulaze u Srbiju, deliti brošure sa uputstvom o ponašanju, na šta treba da obrate pažnju, kao i brojevi telefona na koje mogu da sa jave u slučaju da osete tegobe.

- To ćemo danas organizovati u saradnji sa policijom na graničnim prelazima. Svaki građanin koji ulazi u Srbiju dobiće uputstvo Ministarstva zdravlja o daljim koracima šta treba da radi - rekao je Lončar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading