Drugo osnovno javno tužilaštvo za mesec dana posredovalo u zapošljavanju 15 žrtava nasilja

Autor:

Vesti

24.08.2020

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U skladu sa započetim projektom zapošljavanja žrtava nasilja, u proteklom mesecu Drugo osnovno javno tužilaštvo posredovalo je zajedno sa centrima za socijni rad odeljenja Čukarica, Voždovac, Grocka i Rakovica kao i nacionalnim službama za zapošljavanje sa ovih teritorija, u zapošljavanju 15 žrtava nasilja", navodi u saopštenju koordinator odeljenja za nasilje u porodici Milica Ljubičić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Postupak je sproveden do kraja u odnosu na 6 žrtava  kojima je posao pronađen. Jednoj žrtvi je pružena pomoć u samozapošljavanju, dok se u odnosu na 8 pregovara sa poslodavcima - kaže Ljubičićeva i pojašnjava:

- Pronalaženje posla žrtvama, u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja, predstavlja realizaciju projekta koji je ovo tužilaštvo pokrenulo u martu mesecu ove godine - ističe ona.

Kako navodi, pokrenut je na inicijativu tužilaštva i u saradnji sa Centrima za socijni rad i Nacionalnim službama za zapošljavanje.

- Međutim, došlo je do proglašenja pandemije virusa kao i okolnosti koje su usledile nakon toga. Ovaj projekat je bio privremeno stopiran zbog navedene situacije kao i nužnosti da se u prvi plan, naročito za vreme vanrednog stanja stavi bezbednost i zaštita žrtava. Po prestanku vanrednog stanja, nastavilo se sa projektom kroz formiranje baze podataka žrtava i njihovo upućivanje u nacionalne službe za zapošljavanje, pod nadzorom tužilaštva - precizira Ljubičićeva.

 

 

 

Prema njenim rečima, u proteklih mesec dana, zajedničkim radom načinjeni su prvi koraci u pravcu realizacije projekta i ostvareni konkretni rezultati za koje se veruje da će tek u budućem periodu biti još bolji.

- S obzirom na to da je osmišljen način zajedničkog delovanja i pojednostavljena procedura koja je neophodna da se kroz hitno postupanje žrtvama nasilja obezbedi pronalaženje adekvatnog zanimanja. Na taj način žrtve bi se osnažile kroz ekonomsku samostalnost koja je od izuzetnog značaja u celokupnom postupku podrške žrtvama - zaključuje Milica Ljubičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading