NATO ima tajna dokumenta o zločinima OVK! Isplivali novi dokazi o zločinima nad Srbima

Autor:

Vesti

24.08.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadna vojna alijansa ima dokumentaciju koja svedoči o svireposti zločina terorističe OVK nad Srbima i nealbanskom stanovništvu.

Foto: Ilustracija

Prema rečima Milovana Drecuna, predsednika skupštinskog Odbora za KiM, uprkos svim dokazima, krivci i dalje nisu procesuirani, što implicira da se i dalje prikrivaju informacije koje bi pred lice pravde mogle da dovedu ljude odgovorne za etničko čišćenje na Kosovu (pogledajte okvir).

RADNA GRUPA

- Brojna dokumentacija koju je formirao NATO pokazuje da su otkrivene masovne grobnice i da su izvršene potrebne analize od forenzičkih timova. Švedski tim je dosta radio u ime Haškog tribunala, međutim, kada su našli tela, samo su napisali izveštaj koji je sakriven jer nije bilo istrage ko je izvršio zločin, niko nije procesuiran - navodi Drecun.

Dodaje da je radna grupa koju je formirao srpski parlament, a o kojoj je i on uspeo da dođe do dela dokumentacije koja sve to potvrđuje.

- Ako otkrijete masovnu grobnicu, izvršite uviđaj, a ne procesuirate krivca, to je prikrivanje zločina i saučesništvo u zločinu. Decenijama su prikrivali zločine na KiM koje je počinila teroristička OVK, a onda su odjednom hteli da operu ruke od tih zločinaca i podržali donošenje zakona o specijalizovanim tužilaštvima - kaže Drecun, koji nije želeo da govori o imenima iz NATO dosijea.

Zloglasni komandanti zločinačke OVK

1. Hašim Tači

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tači

Aktuelni predsednik tzv. države Kosovo, osnivač OVK. Kao pripadnik dreničke grupe učestvovao i naređivao napade na srpsku policiju i vojsku

2. Kadri Veselji

RepublikaFoto: youtube.com/Ermal Mamaqi
Veselji

Nekadašnji predsednik skupštine, bio jedan od vođa OVK i prvi čovek SHIK. Sumnjičen za oko 100 ubistava

3. Ramuš Haradinaj

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Haradinaj

Od komandanta OVK došao do mesta premijera. Organizovao terorističke napade na policiju širom Metohije

4. Fatmir Ljimaj

Lider Socijaldemokratske inicijative, bio šef prištinskog tima za dijalog sa Beogradom. Kao komandant sela Klečka učestvovao u streljanju Srba

5. Sulejman Selimi

Haradinajev politički savetnik, osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva

6. Rustem Mustafa

Bivši komandant "Operativne zone OVK" za Podujevsku oblast, bivši poslanik skupštine Kosova. Osuđen na četiri godine zatvora jer je nečovečno postupao prema zarobljenim albanskim civilima, umešan u terorističke napade, šverc marihuane i heroina

JASNI TRAGOVI

Advokat Goran Petronijević ističe da konačno svi shvataju koliko je Zapad umešan:

- Ne samo NATO nego sve izvršne sile koje su učestvovale 1999. u bombardovanju umešane su u to. Bili su saveznici sa Šiptarima, davali su im svu logistiku.

Navodi da je CIA stvorila OVK, ali da i to nije pomoglo da se sakriju zverstva zbog kojih je UČK stavljena na listu terorističkih organizacija.

Petronijević: CIA je poznata po uništavanju tragova, ali uvek se negde pojavi bar nešto što ih kompromituje

- Tragovi zločina OVK moraju da postoje, CIA je poznata po tome da vešto uništava svoje tragove, ali uvek se negde pojavi bar nešto što ih kompromituje. OVK je počela da uspostavlja vojnu strukturu kako bi ličila na vojsku i trebalo bi da upravo o tome postoje zapisi. Dok smo sudili dole, nailazili smo na tragove ratnih dnevnika, ratnih zapovesti, zapise komandanata ko je za koju oblast bio zadužen, toga sigurno ima, ali je pitanje koliko Zapad želi da se to otkrije i koliko su spremni da rizikuju sa tim jer to može da ih ozbiljno kompromituje - poručuje Petronijević.

Komandanti s dosijeima

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi svaki od značajnijih komandanata OVK mogao da se nađe među dokumentacijom koju poseduje NATO.

RepublikaFoto: Public

- OVK terorističko vođstvo pretvorilo se preko noći u političku elitu Albanaca sa Kosova i skoro svi albanski funkcioneri koji su nešto znali poslednjih 20 godina bi mogli da budu procesuirani. Druga stvar jeste što se to neće desiti iz političkih razloga. Specijalni sud će izabrati nekoliko imena da bi pokazali da je suđenje bilo objektivno, ali to je samo igra - smatra Anđelković.

 

Istina će isplivati

Milan Ivanović, jedan od političkih predstavnika Srba sa Kosova poručuje da Drecun ne govori bez dokaza, budući da se bavio ozbiljnim istraživanjem i da je dugo boravio na Kosovu u najopasnijim okolnostima.

- Nesumnjivo je da je on kompententa osoba koja poseduje relevantne dokaze. Istina će postepeno ugledati svetlost dana - navodi Ivanović.

Rok za potvrđivanje prvih optužnica Specijalizovanog tužilaštva Kosova ističe danas, šest meseci od njihovog podnošenja sudu, ali još uvek nije izvesno da li će odluka sudije koji odlučuje o optužnicima biti objavljena u javnosti, kao i detalji optužnice. Dosad nije objavljeno koja su lica obuhvaćena ovim optužnicama - ko su okrivljeni niti je poznato za koje se zločine terete.

Pored toga, više od 100 nekadašnjih pripadnika OVK dobilo je do sada pozive za saslušanje u Hagu. Istražitelji su razgovarali sa oko 1.000 svedoka. I bivši premijer tzv. države Kosovo Ramuš Haradinaj saslušan je u julu prošle godine.

Tužilaštvo Specijalnog suda za zločine na Kosovu, pre svega, zločine OVK, podnelo je i 24. aprila Specijalizovanim većima na ispitivanje optužnica na kojim se, između ostalih, nalaze Hašim Tači i Kadri Veselji. Rok za potvrđivanje ove optužnice ističe 24. oktobra.

Ahmeti pred sudom

Lider DUI, najjače albanske partije u Severnoj Makedoniji, Ali Ahmeti svedočiće 2. septembra pred Specijalnim sudom za ratne zločine tzv. terorističke OVK, objavila je TV21, pozivajući se na izvore iz ove stranke.

Ahmeti je u Hag pozvan kao jedan od osnivača OVK.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading