Babić: Obilaznica oko Dimitrovgrada gotova do 15. decembra

Autor: Tanjug

Vesti

27.10.2017

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na delu obilaznice oko Dimitrovgrada, na istočnom kraku Koridora 10, izvode se intenzivni radovi na iskopu kosine Gradinje i asfaltiranje, a v. d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić je danas najavio da će ta obilaznica biti potpuno gotova do 15. decembra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Trenutno se izvode radovi na iskopu i odvozu 40.000 kubika (stenske mase) sa kosine Gradinje

Babić je obišao radove na kosini Gradinje zajedno sa delegacijom Svetske banke, koju je predvodio šef Kancelarije SB u Srbiji Stiven Ndegva, kao i predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruksture.

On je precizirao da se završava preostalih 750 metara leve trake i oko 900 metara desne trake na obilaznici oko Dimitrovgrada, uz samu granicu sa Bugarskom.

- Trenutno se izvode radovi na iskopu i odvozu 40.000 kubika (stenske mase) sa kosine Gradinje - rekao je Babić.


Dodao je da se na tom delu radi i na drenažnom sistemu.

Babić je podsetio je da je na obilaznici oko Dimitrovgrada, koja je duga 8,67 km, dva puta bio raskidan ugovor sa izvođačima - zbog bankrota austrijske "Alpine" i neispunjavanja ugovornih obaveza bugarske kompanije "Trejs".

- Ali po onom starom srpskom pravilu - treća sreća, evo uspevamo da završimo ovu deonicu, koja je dosta teška za gradnju - dodao je Babić, podsetivši da je na obilaznici izgrađeno sedam mostova, dva tunela - Progon i Pržojno Padina.

Naglasio je da su ti tuneli opremljeni najsavremenijom opremom, kao i opremom za inteligentno rukovođenje saobraćajem.


Na obilaznici se nalaze dva tunela - Progon, dužine 1,1 km, i tunel Pržojna Padina, dužine 350 metara. 

Izgrađeno je na toj deonici i sedam mostova, ukupne dužine 2,3 km, od kojih je najduži most br. 4, koji se nalazi između dva pomenuta tunela, a njegova dužina je 491 metar.

Na obilaznici oko Dimitrovgrada je izgrađena i petlja Gradina, kojom se pravi veza između auto-puta i carinske zone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading