VUK JEREMIĆ POSREDNO PROZVAO DRAGANA ĐILASA! Od saboraca nisam očekivao nož u leđa

Autor: S. Aćimović

Vesti

17.08.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da više nije moguća saradnja s bivšim potpredsednikom te stranke Nikolom Jovanovićem i da "ne želi da veruje" da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas lično imao bilo šta sa Jovanovićevim pokušajima slabljenja NS.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ

NUDILI MI DA RASTURAM SSP Vuk Jeremić

- To je neprihvatljiv odnos prema saborcima. Pre dve nedelje zajednički poznanik je pokušao da organizuje moje viđanje s jednim poverenikom SSP iz unutrašnjosti koji je iskazao spremnost da razgovara o prelasku u Narodnu stranku zajedno sa svojim ljudima. Odbio sam taj sastanak - rekao je Jeremić beogradskim medijima.

Jeremić je istakao da elementarna pristojnost nalaže da, ukoliko sa nekim iskreno sarađujete, ne radite mu ništa iza leđa, pogotovo stvari koje za tog partnera imaju nedvosmisleno štetne posledice.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
POGAZIO SLAVE I KRŠTENJA Nikola Jovanović

- Zamislite, molim vas, da neko na nacionalnoj osnovi napadne, recimo, Mariniku Tepić? Tom više ne bi bilo mesta u našim redovima. Pred nama je teška borba za promene, u kojoj moramo biti solidarni i iskreno sarađivati. Ukoliko se budemo gložili i jedni drugima gurali prst u oko, ništa dobro nećemo moći da uradimo za građane - rekao je Jeremić.

JOVANOVIĆEVE UVREDE POSLE 10 GODINA DRUŽENJA

Upitan da li je "veći šok bio snimak na kojem ga Jovanović naziva polu-Bošnjakom ili onaj u kojem potvrđuje da prelazi u SSP", Jeremić je odgovorio da te dve stvari nisu za upoređivanje.

- Jedno je biti preletač, a sasvim drugo, po mom mišljenju, daleko gore to da nakon 10 godina saradnje, drugovanja, prisustva na slavama i krštenjima, zajedničkog odlaženja na Hilandar onako govorite o nečijoj porodici. Kako takvom čoveku bilo šta verovati? Ako je tako licemeran prema bliskim osobama, šta tek građani koji ga ne poznaju mogu od njega da očekuju - istakao je Jeremić.

Jeremić je naveo da mu je bivši potpredsednik poslao poruku u kojoj mu se pravdao da je opaske o njegovoj porodici izrekao "u specifičnim uslovima", ali da mu nije jasno kakvi su to uslovi.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Srpski telegraf kaže da je Dragan Đilas i ranije rovario po drugim strankama.

 

 

 

- On je aktivno učestvovao u izboru rukovodstva Demokratske stranke, mada nije član. Takođe, preko nekih ljudi imao je snažan uticaj na studentski pokret Jedan od pet miliona. Đilas je uz Šapića jedno vreme bio vlasnik duga Demokratske stranke, a pokret Jedan od pet miliona je nastao i funkcionisao zahvaljujući njegovoj finansijskoj pomoći - smatra Stanković.

RepublikaFoto: Media centar
Dejan Vuk Stanković: Lider SSP-a rovario i po drugim strankama

On smatra da je Nikola Jovanović sam ponudio Đilasu da povede sa sobom članstvo, kao neku vrstu miraza, da bi napredovao na hijerarhijskoj lestvici u partiji.

- On hoće da regrutuje članove u Đilasovu partiju da bi preko noći ušao u rukovodstvo partije - ocenjuje Stanković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading