Doktor Tiodorović: Preteća situacija i dalje u OVIM gradovima

Autor:

Vesti

14.08.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konferenciji za medije Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović izneo je alarmantne podatke, ali sam za Bujanovac i Preševo gde je i dalje preteća situacija.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Branislav Tiodorović

- Trenutna situacija u Republici Srbiji se može označiti neisigurnom, sa naznakama stabilizacije posebno u velikim gradovima. To sada možemo reći i za Beograd, Novi Sad, Kragujevac, takvu smo situaciju imali prošle nedelje i u Nišu. Ona se u ukupnom stanju stabilizuje, imamo otpuštenih iz kliničkih centara i bolnica u značajnoj meri, i do 30 odsto. Takođe se prema trenutnoj situaciji može reći da jedino možda imamo na krajnjem jugu u delu opština Bujanovac i Preševo i to kod albanske manjine jedan blagi rast koji se može povećati iz razloga što se za sada leče najviše u privatnim ustanovama na KiM.

- Moram da kažem da koriste KC Niš isključivo kad su teški slučajevi. Ja sam im to skrenuo pažnju, da su onda oni odgovorni, i oni kao državljani Srbije imaju sva prava da se jave još kod lakih formi i da budu zbrinuti. Nadam se da će prihvatiti to na odgovarajući način i da ćemo imati stabilnu situaciju. Procena do kraja meseca bi mogla biti, bojim se da kažem optimistično da ćemo doći do još boljih rezultata, a zašto sam rekao da nisam spreman da potenciram optimizam? Iz prostog razloga što se nalazimo u jednom razdoblju, moramo da skrenemo javnosti pažnju da je veliki broj naših ostalo u Srbiji i da tu letuje - rekao je profesor Tiodorović na konferenciji za medije Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa.

 

Dodao je i da je uočljivo da se ne koriste sva sredstva zaštite na onaj način kako bi trebalo da se rade. Zato skrećemo pažnju da i tamo gde se posvećujemo letu i lepom provodu, ipak moramo da mislimo da je virus među nama i da će biti prisutan. A značajno je da do kraja meseca stabilizujemo situaciju, jer nas u septembu očekuju veliki izazovi, polazak u školu...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading