PATRIJARH IRINEJ O ZAVRŠETKU HRAMA SVETOG SAVE: Nadam se dolasku Putina u oktobru

Autor:

Vesti

14.08.2020

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da su se on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasili da su razgovori Beograda i Prištine neizvesni i da je stanje na Kosovu i Metohiji veoma teško.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Patrijarh Irinej

- Razgovori koji će se voditi nisu nešto što obećava rešenje. Tako da je to još problem koji se samo produžava. Kosovo je u posebnoj situaciji i videćemo kako će to da se završi - rekao je srpski patrijarh posle sastanka sa Vučićem.

Dodao je da je određen i termin osvećenja Hrama Svetog Save, ali da je pitanje da li će biti moguće organizovati ga u drugoj polovini oktobra.

- To zavisi od mnogih faktora i činjenica. Mi imamo nade da će tom činu prisustvovati predsednik Rusije Vladimir Putin i od te ideje nismo odustali. Ponavljam, to će se dogoditi ako uslovi dozvole - rekao je Irinej.

 

On objašnjava da ima još mnogo posla na Hramu Svetog Save i da se sve planski obavlja.

- Ukoliko budemo obavili te poslove i ako prilike budu dozvoljavale, mi ćemo organizovati takav skup - kazao je patrijarh.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading