Velike investicije: Kinezi ulažu ogromne pare u srpske puteve

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.08.2020

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska kompanija "Šandong" zainteresovana je investira u izgradnju obilaznice sa mostom oko Novog Sada, koji je proglašen projektom od nacionalnog značaja.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Autoput (arhiva)

To je bila i tema današnjeg sastanka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa predstavnicima te kompanije.

- Od prijatelja iz Kine očekujemo prvenstveno dve stvari, a to su poštovanje rokova i visok kvalitet u radu - rekao je Vučević.


On kaže da potencijalni kineski investitor "ima veoma optimistične prognoze" i da očekuje da će baš u tim rokovima biti izgrađen četvrti most u Novom Sadu.

 

 

 


- Mi ćemo do kraja avgusta imati generalni projekat mosta, a naša Radna grupa gde su predstavnici Grada, Fakulteta tehničkih nauka i privatih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, dostaviće jedan vremenski okvir "Šandong grupi" da vide našu viziju tih datumskih odrednica, a zatim očekujemo u septembru ili oktobru i zvaničnu ponudu te kineske kompanije - najavio je Vučević.

Generalni direktor Džang Điančao rekao je da će ta državna kineska kompanija, u saradnji sa novosadskom gradskom upravom, posao u vezi tog projekta raditi odgovorno, brzo i kvalitetno.

- Ulaganjem zajedničkih napora i truda, uspećemo da Novi Sad učinimo još boljim i lepšim - rekao je direktor beogradskog ogranka "Šandonga" Džang Điančao.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading