ŠOK! Srpski poslanici na meti sektaša

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

25.10.2017

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini poslanici su u panici jer tvrde da ih "jure sektaši"! Vladimir Đukanović, poslanik SNS, samo je jedan od narodnih tribuna koga je po dolasku na posao u Narodnu skupštinu dočekalo iznenađenje, odnosno, kako je sam naveo, poziv na skup sekte.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Na adresu Skupštine Srbije kao poslaniku stigao mi je poziv od sekte. Da muka bude veća, sekta organizuje veliki skup, tačnije za obeležavanje 500 godina reformacije u sali Ilije M. Kolarca. Skandal! - napisao je Đukanović na svom nalogu na Fejsbuku.

Đukanović nije bio jedini koga je iznenadio taj poziv, slično je reagovao i njegov kolega Marijan Rističević.

- Nisam još proverio svoju poštu, verovatno je i meni stiglo kao kolegama. Ja sam Srbin i pravoslavac, naravno da na tako nešto nikada ne bih otišao jer bih svoju crkvu izjednačio sa tom sektom. Poslanici su sektašima zanimljivi jer pokušavaju da navuku nekog od poslanika da dođe i da time taj skup dobije veći legitimitet - kazao je on za Alo!.

Nasuprot njima, poslanica SRS Aleksandra Belačić navela je da poziv nije dobila i poručila da svaka organizacija ima pravo da se obrati poslanicima.

- Umesto što se zgražavaju nad ovim pozivom, poslanici vladajuće većine bi trebalo da se malo više angažuju, pa da izglasaju da se zabrani rad verskim sektama i drugim organizacijama koje štetno deluju na javni moral - rekla je ona.

Poslanik SPS Dejan Radenković istakao da nije dobio pozivnicu, ali i da ne vidi ništa čudno da poslanike pozivaju na takve skupove.

- Poslanici pozivaju i vernike da glasaju za njih, pa nije neobično što i verske organizacije šalju ovakve pozive. Ja sam pravoslavac, ali poštujem sve religije i crkve, i Adventističku crkvu, koja ima mnogo sledbenika u našoj zemlji - rekao je Radenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading