PRLJAV VEŠ NA VIDELO: Obradović priznao - SZS organizovao proteste

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

07.08.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović priznao je da je Savez za Srbiju bio organizator protesta u Srbiji, iako su sve vreme tvrdili da je reč o građanskim protestima!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Boško Obradović i Dragan Đilas

On je u intervjuu za list Danas, odgovarajući na pitanje kako je počeo razlaz između njega i Dragana Đilasa, rekao da je sve počelo od njegovog štrajka glađu i dodao: 

- Mislim da je tada propuštena velika prilika da se organizuju masovni mirni i nenasilni protesti ispred Narodne skupštine, a pridruživanjem štrajku glađu od strane ostalih kolega narodnih poslanika i lidera opozicije režim bi bio matiran i lažni izbori ne bi mogli biti održani. Još uvek ne mogu da razumem zašto do toga nije došlo. Kao što ne mogu da razumem zašto smo se razišli 13. aprila sa onog najvećeg opozicionog mitinga. To je bio trenutak da se ostane i da se pozove čitava Srbija da nam se pridruži. Ja sam se zalagao za to, ali sam nažalost ostao u manjini - rekao je Obradović i tako nedvosmisleno potvrdio da je zapravo SzS stajao iza takozvanih "spontanih protesta".

 

Da je to zapravo opoziciona straetgija potvrdila je nedavno i Jelena Anasonović, studentkinja i organizatorka građanskih protesta "1 od 5 miliona".

- Organizovala sam proteste iz najdubljih ubeđenja i verovala sam da sam uspela da odvojim političare od šetalice, a samo su čekali da nam padne gard, pa da uskoče i preuzmu - rekla je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading