Ko je misteriozni NAPREDNJAK koji će zameniti Brnabićku? Evo ko se bori za Vučićevo poverenje

Autor: blic

Vesti

05.08.2020

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da SNS ima dva kandidata za budućeg mandatara i da je ona jedan od njih. Ko je drugi, misteriozni, nije otkrila.

RepublikaFoto: pixabay.com/Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Kako saznau mediji, reč je o visokom stranačkom funkcioneru naprednjaka, koji uživa Vučićevo poverenje, ali kojem na međunarodnom planu nedostaje iskustvo neophodno za sve što Srbiju čeka u narednom periodu.

Kako kaže izvor, do pre mesec dana, pored Brnabićeve kandidati su bili i Branislav Nedimović, Miloš Vučević i Siniša Mali. Sada je ostao samo još jedan.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Siniša Mali

- Vučić je dugo vagao, razmišljao, potrebno je da se mnogo kockica složi. Tako je eliminisao dvojicu, pa je pored Brnabičke ostao još jedan. To je rekao svojim najbližim saradnicima i aktuelnoj premijerki, ali nije želeo da kaže o kome je reč - kaže izvor za medije.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

Vučić i Brnabićeva svakodnevno se sastaju i razgovaraju o planovima za buduću vladu.

Predsednik SNS pripremio je premijerku na to da možda više neće biti na istoj funkciji i ona sa tim nema problem.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Branislav Nedimović

- Drugi kandidat je neko ko bez sumnje ima Vučićevo poverenje i dobre rezultate, ali je slabiji u spoljnoj politici. Pošto nas čeka rešenje kosovskog problema, a Ana je do sada sticala iskustvo u diplomatskim aktivnostima tog tipa i pregovorima, ona u tom segmentu ima blagu prednost - navodi sagovornik.

I ukoliko Ana Brnabić ne bude premijer, izvor kaže da će ona svakako ostati deo Vučićevog najbližeg okruženja.

Odmah nakon što je juče izjavila da postoje dva kandidata, a da je ona jedan od njih, usledio je demanti Zorane MIhajlović koja je rekla da o kandidatu za predsednika Vlade nije bilo reči na Predsedništvu SNS.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević kazao je da će se o kandidatu još pričati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading