Hrvatska dobrodošlica na autoputu: Milana Antonijevića jurili kolima i psovali majku srpsku

Autor:

Vesti

05.08.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Fondacije za otvoreno društvo, Milan Antonijević doživeo je juče i više nego neprijatnu situaciju kada je svojim vozilom prolazio kroz Hrvatsku.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milan Antonijević

Ovakva neprijatna scena, koja je samo jedna u moru od mnogih koje Srbi u Hrvatskoj svakodnevno doživljavaju, nije zaobišla ni javnu ličnost kao što je Antonijević. 

Anotnijević je iz prve ruke mogao da se uveri kolika je zapravo mržnja koja se toliko vremena gaji prema Srbima u "Lepoj njihovoj".

- Iz Hrvatske sa ljubavlju, dva manijaka dok se vraćamo kući upravo nas jure po autoputu, presecaju, traže da stanemo da nam čestitaju Oluju i pominju nam majku srpsku. Primer dobitnika tranzicije. Radite na tome da se ovo ne dešava - objavio je Antonijević na svom Tviter profilu, obraćajući se Vladi Hrvatske.

Kako je on kazao, ovaj incident se dogodio kada je putovao za Beograd sa još dva prijatelja.

 

 

- Nisam se osećao previše ugroženo, samo smo hteli da skrenemo pažnju na to što se dešava. To je posao države Hrvatske, oni moraju da se bave porukama koje šalju. One što smo čuli prethodnih dana nisu išle ka smirivanjiu situacije, a treba se vratiti na pitanje žrtava i iz tog ugla gledati na sve što se dešava - objasnio je Antonijević.

 

 

 

Ističe da nije imao nameru da politizuje situaciju postavljanjem fotografije, ali kaže da treba da budemo svesni da se ovakve stvari dešavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading