(VIDEO) SRPSKA NESLOGA DALA USTAŠAMA VETAR U LEĐA ZA "OLUJU": Ovaj snimak objašnjava kako su režimi iz Beograda i sa Pala izdali Krajinu

Autor: Republika

Vesti

05.08.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rane koje i dalje peku!

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Milošević i Tuđman

U danima od 4. do 7. avgusta, kada Srbija tuguje za ubijenim i prognanim sunarodnicima iz Hrvatske, koji su u udruženom zločinačkom poduhvatu proterani sa svojih vekovnih ognjišta, ne treba prenebegnuti činjenicu da je do monstruozne akcije "Oluja" dovela i tradicionalna srpska nesloga!

Radovan Karadžić

 

 

Kao što je Srpski telegraf već objavio u specijali posvećenom "Oluju" koji je objavljen u utorak u štampanom izdanju, Slobodan Milošević, Radovan Karadžić i Milana Martić direktni su krivci zašto nije došlo do spajanja Republike Srpkse i Republike Srpke Krajine, što bi bez imalo sumnje odvratilo zvanični Zagreb od bilo kakvog pokušaja napada na srpske položaje.

 

Ovako, kada je bilo najpotrebnije, umesto sloge i jedinstva, glavešine na srpskoj strani podlegle su ličnim sujetama, a cenu je platio takozvani običan narod.

Kao što je Republika već pisala, general Milisav Sekulić koji je 1995. godine bio u Kninu kada je počela akcija, otkrio je da je Slobodan Milošević ostavio na celidu vojsku Republike Srpske, iako se 15 dana pre znalo da Hrvati spremaju napad.

Milan Martić

Umesto toga, otkrio je tada naš sagovornik, jedina poruka koju je tadašnji šef države imao za Srbe sa druge strane Drine, bila je "Ubijte se".

 

 

Epilog je poznat i koban - Krajina je pala za tri dana, stradalo je oko 2.000 civila, a više od 250.000 je proterano.

 

O svemu ovome govori i video snimak sa Jutjuba objavljen 2019. godine, koji će ostati trajno podsećanje šta Srbi i Srbija više nikada ne smeju sebi da dozvole.

Snimak govori i o ličnim vezama Slobodana Miloševića i Franja Tuđmana, koji su privatno bili veoma bliski, iako su u javnim nastupima jedan za drugog okrivljavali za sve i svašta.

Pogledajte video.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading