AMBASADA SAD O DELOVANJU NVO: Ponosni smo na saradnju sa Srbijom

Autor:

Vesti

04.08.2020

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država poručila je u odgovoru Srpskom telegrafu da nevladine organizacije u Srbiji treba da odigraju važnu ulogu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Entoni Godfri

Naš list je zatražio komentar povodom formiranja paralelnih struktura u Srbiji, a koje se finansiraju sredstvima iz fondova u Americi, kao što je, na primer, Rokfelerov. Podsetimo, neke organizacije za koje se zna da imaju strane finansijere najavile su formiranje kriznog štaba u senci i to u jeku borbe protiv pandemije koronavirusa, što predstavlja miniranje napora da se posledice globalne pošasti svedu na najmanju moguću meru.

- Nijedna vlada ne može dati sve odgovore na izazove sa kojima se svakodnevno suočava. Problemi, bilo da se odnose na bolesti, siromaštvo, nepravdu, najbolje se rešavaju uz pomoć drugih aktera, uključujući akademsku zajednicu, naučne institute, verske institucije, organizacije civilnog društva - kažu u Ambasadi SAD.

Dodaju da je na organizacijama civilnog društva u Srbiji da "odigraju važnu ulogu u nalaženju rešenja koja će doneti više demokratije, prosperiteta i stabilnosti ovoj zemlji".

- Kako je nedavno izjavio i sam predsednik Vučić, "u svakoj zemlji je važno da civilni sektor bude jak" - stoji u odgovoru.

Na kraju se zaključuje da je "vlada Sjedinjenih Država ponosna na kontinuirano partnerstvo sa institucijama civilnog društva u Srbiji u bavljenju temama značajnim za društvo":

- Kroz našu saradnju sa Vladom Srbije postignut je veliki napredak u poslednje dve decenije, mada smo svesni da ima još toga da se uradi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
časlav

05.08.2020 08:28

Pa čije su te NVO? Američke? Američki konzulati?