TIODOROVIĆ NAPOMINJE: Ako ste danas negativni, ne znači da se iste večeri nećete zaraziti

Autor: Republika

Vesti

30.07.2020

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Branislav Tidorović imao je optimistične utiske o stanju u Nišu u borbi protiv korone.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Branislav Tiodorović

- Juče smo imali 386 testiranih, od toga 72 pozitivna, neko će reći velika brojka, ali to je ciljano, oni koji su bolesni su testirani. Testiranje onih koji su zdravi ne vodi rešenju stvari. To nam može pomoći da nađemo kontakte, ali ako je neko danas negativan ne znači da se već uveče na nekoj proslavi neće zaraziti i sutra ponovo biti u mogućnosti da dobije ovo oboljenje - istakao je Tiodorović.

Kako je istakao, dosad je 47.000 testova urađeno u institutu u Nišu, od kojih je 7.760 je bilo pozitivno, i tako su pronađeni i kontakti koji su obrađeni.

 

Dr Tiodorović je istakao i da iz Vranja, Bujanovca i Preševa u Niš mogu dolaziti izuzetno teški bolesnici.

- Zato se dešava da KC Niš ima najteže bolesnike i zato je on toliko opterećen. KC Niš raspolaže sa 200 posetlja koje može da stavi odmah na raspologanje, pokrivenost je potpuna - objasnio je.

- Ovo će potrajati, moramo da budemo strpljivi.

 

Doktor je rekao da na kraju mora da kaže da treba da izdržimo ovaj prelomni trenutak iako smo svi svesni da je stanovništvo na izmaku snaga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading