SKANDAL! GRAD PANČEVO ODBIO "ŠTRABAG" NA JAVNOM KONKURSU: Posao firmi skupljoj za tri miliona evra!

Autor: K. ILIĆ

Vesti

29.07.2020

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Pančevo je na izboru za privatnog partnera i dodelu javnog ugovora odbio "Štrabag d. o. o. Vojvodinaput Pančevo", firmu koja od 2006. godine u ovom gradu gradi i održava puteve. Iako je dokazao da ima veliko iskustvo i ponudio cenu tri miliona evra nižu od one koju je ponudio pobednik javnog konkursa, "Štrabag" je diskvalifikovan.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Na sve to, "Štrabagovu" žalbu odbila je i Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

"Štrabag grupa" u Srbiji je aktivna od 2002. godine i ima oko 1.000 zaposlenih, a reč je o evropskoj kompaniji koja se bavi svim oblastima građevinske industrije. "Vojvodinaput" se nalazi u sastavu ove kompanije, a 17,6 miliona evra je cena koju je "Štrabag" d. o. o. ponudio na javnom konkurs. Umesto toga, ovo partnerstvo je dodeljeno firmi "Baumeister", čija je ponuda bila znatno viša - 20,6 miliona evra.

ŽALBU "ŠTRABAGA" ODBILA I REPUBLIČKA KOMISIJA ZA ZAŠTITU PRAVA

Srpski telegraf nije dobio odgovor od Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, iako je komisija u obrazloženju navela da je "dokazano da ('Štrabag') ima adekvatno iskustvo jer je dokazao da ima neuporedivo više iskustva nego što je traženo kroz sadržinu dodatnog uslova za učešće". Na pitanje našeg lista kada ćemo dobiti odgovor, u komisiji nam je rečeno da je naš zahtev prosleđen i da se ne zna kad će stići odgovori iako su pitanja poslata još tokom prošle nedelje.

Slično je bilo i sa gradom Pančevom. Uzaludan je bio svaki pokušaj da dođemo da nekog konkretnog objašnjenja zbog čega je "Štrabag" odbijen za javnog partnera ovog grada iako smo mejl sa pitanjima prosledili na nekoliko adresa. Poziv upućen gradonačelniku i PR službi je prebacivan sa jednog na drugi broj da bismo na kraju, tek u ponedeljak dobili kratak odgovor PR Jasmine Radovanović.

- Vaša pitanja su prosleđena nadležnima. Kada budemo imali povratnu informaciju, kontaktiraćemo s vama - navela je savetnica za odnose sa javnošću, ali do zaključenja ovog broja niko više nije kontaktirao sa nama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading