Milićević: Boško Obradović se sada okomio na pravosuđe, pa preti sudijama - žigosanje struke je nedopustivo!

Autor: Republika

Vesti

27.07.2020

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Posle svih do sada bezočnih neistina izrečenih o institucijama sistema, Boško Obradović se okomio na pravosuđe i to na vrh piramide pravosudnog sistema a to je Ustavni sud", navodi potpredsednik Narodne skupštine i šef poslaničke grupe SNS Đorđe Milićević.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Đorđe Milićević

Saopštenje prenosimo u celosti...

"Ali Bošku ovaj put ustaljena matrica neosnovanih optužbi nije dovoljna pa je posegao sa zlokobnim pretnjama sudijama Ustavnog suda lustracijom i profesionalnim linčom. Da ne govorimo o tome kakav pritisak na pravosuđe vrši Boško Obradović jer bi po njegovoj viziji pravosuđa sudije trebale da odlučuju onako kako to deo opozicije zahteva. Ali takve pretnje i takav pritisak na pravosuđe u Srbiji ne mogu proći jer je sudska vlast jedan od stubova države sa nezavisnim sudijama i sudovima.

Građanima je sigurno poznato da za razliku od političkog pozera Boška Obradovića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nije nikada mešao u rad sudova uvek ističući da su sudije nezavisne od politike. Sramota Boška Obradovića pljuvanjem po srpskom pravosuđu nije ništa novo i nepoznato kao što je i te kako dobro poznato da su kompanjerosi Boška Obradovića iz nekakve kvazi opozicije pre više od deset godina bukvalno ruinirali pravosuđe igrajući se sa sudbinama preko 700 sudija koje su brutalno i bez ikakvih kriterijuma izbacili iz sudova i ostavili na ulici. Postoji li u svetu veće žigosanje struke? Sigurno da ne postoji. Sa takvim progoniteljima sudija danas je Boško Obradović u Savezu. Sva ova demagogija Boška Obradovića je pucanj u prazno jer se Srbija uz veliki doprinos vlade i predsednika Aleksandra Vučića bori za ozdravljenje pravosuđa koje je obolelo u vreme vladavine Boškovih pajtaša.

Sudije Ustavnog suda su elitni deo pravosuđa i tako će biti bez obzira koliko to Bošku smetalo, a sudiće po Ustavu i zakonima a ne po nalozima i strahu od Boška Obradovića. Kada bi postojao institut političke lustracije, Boško Obradović bi bio prvi lustriran. Ali Boško ne mora da brine jer je Srbija država koja počiva na demokratiji što podrazumeva da se u javnosti mogu pojaviti i oni koji vlast žele osvojiti demagogijom i neistinama, a da li će se Boško Obradović prepoznati među njima ostaje njemu da razmisli."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Stefa

28.07.2020 08:23

U pravnoj državi bi za ovo zaglavio višegodišnju robiju.

Odgovori 10 0
Vujke

28.07.2020 09:07

On narušava pravni sistem države.

Odgovori 10 0
Branko

28.07.2020 09:16

Pravna država mora da reaguje na ove pretnje.