POSLEDNJA OPOMENA! Vučić upozorio Hotija: Bićemo pet puta uspešniji od Prištine!

Autor:

Vesti

27.07.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će nastaviti sa akcijom povlačenja priznanja ukoliko se obistini najava premijera takozvane države Kosovo Avdulaha Hotija da Priština nastavlja sa lobiranjem za ulazak Kosova u UN, poručio je predsednik predsednik države Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
NA VOJNOJ VEŽBI Predsednik obišao 15. tenkovski bataljon u Sremskoj Mitrovici

Odgovarajući na novinarska pitanja posle obilaska 15. tenkovskog bataljona Prve brigade kopnene vojske u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici, Vučić je naglasio da su važne tri stvari:

- Pod jedan, da njihova reč ništa ne znači. Pod dva, ono što je za nas očekivano, kako je moguće da niko ne reaguje? Nisam se iznenadio jer je za njih potpuno normalno da Albanci traže dodatna članstva i suštinski im neće zameriti. Pod tri, moramo da sačuvamo mir i stabilnost, da smo pouzdan partner i racionalni ljudi. Sačekaćemo prvu organizaciju u kojoj će da apliciraju. Ukoliko ih ne umire, mi ćemo nastaviti s akcijom povlačenja priznanja. I bićemo petostruko uspešniji. To im garantujem.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Moćni raketni sistem "Oganj"

Vežbama tenkista u Sremskoj Mitrovici, kao i prikazu modernizovane artiljerijske baterije sistema "Oganj", pored Vučića, prisustvovali su ministri Aleksandar Vulin i Branislav Nedimović.

  • M-77 "Oganj" je samohodni višecevni lanser raketa 128 mm sa 32 lansirne cevi i raketom dometa 20 km
  • snažno sredstvo za vatrenu podršku sa najvišim nivoom automatizacije za ovu kategoriju naoružanja
  • sistem je uveden u naoružanje 1977.
  • na bazi rakete oganj, razvijen je jednocevni prenosni raketni sistem velikog dometa, DLR 128 mm
  • koristi se za iznenadnu i koncentrisanu vatru po ciljevima velikih razmera, kao što su koncentracije žive sile, vatrena i tehnička sredstva, kolone, aerodromi, saobraćajni čvorovi...
  • lanseri su postavljeni na modifikovana terenska vozila FAM 2026 BS/AV
  • baterija od četiri LRSV gađanjem sa oba punjenja na maksimalnom dometu može da neutrališe cilj na površini od 104 hektara
RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Uvek uz borce protiv korone

Povodom peticije grupe lekara koji su zatražili smenu kriznog štaba Vučić je poručio da će uvek biti na strani zdravstvenih radnika koji sebe nesebično daju da bi spasli ljudske živote. Ističe da su država i čitav krizni štab dali sve da bi zaštitili ljudske živote. O peticiji kaže da ju je lako potpisati i da je bilo lako pronaći 2.000 lekara, koji će je potpisati, te je upitao šta je sa onih 33.000 lekara, koji nisu želeli da je potpišu i koji se bore za živote ljudi.

- Hoćete da kažete da ne valjaju Goran Stevanović i Ivana Milošević, koji ne izlaze iz skafandera, i to će da im kaže Oliver Dulić, koji za svoje vreme ni linoleum u liftu u bolnici nije promenio? Svako ima pravo na mišljenje, ali najveći broj lekara se svim srcem bori za svoju zemlju, a za bolje i stručnije ljude od Predraga Kona, Srđe Jankovića i ostalih ja nisam čuo - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, srpske bezbednosne snage znale su da Amerikanci Prištini dostavljaju oklopna vozila i pre nego što je o tome progovorio Rahman Rama, komandant Kosovskih bezbednosnih snaga.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

- Srbija istog sekunda zna šta stiže na KIM. Znamo šta oni dobijaju i šta imaju. Hameri su im stigli, i to 20. jula. Nemci će im teško isporučivati leoparde. Hameri su lepa vozila. Ne bih poredio ta mala vozila sa ovim velikanima šest puta šest. Amerikanci, Turci, Nemci svi oni brinu o svom čedu - naglasio je Vučić.

Govoreći o opremljenosti Vojske, predsednik države i vrhovni komandant Vojske istakao je da su artiljerijsko-raketne jedinice među najsnažnijim delovima naše armije. Dodao je da je kasarna koju je obišao bila bombardovana, ali da tu sada imamo hangare za tenkove.

Foto: Tanjug

MOJ STAV

Marko Đurić, KANCELARIJA ZA KIM

Ko hoće da pomogne Prištini, treba da im pošalje knjige, a ne tenkove. Treba da im pošalju Povelju UN, Rezoluciju 1244, udžbenike iz međunarodnog prava. Ne može se tenkom u Unesko, u UN, u Interpol

- Po tenkovima smo najsnažniji u okruženju, u regionu - naglasio je predsednik.

Ističući da Srbija ostaje vojno neutralna zemlja, naveo je da će se još raditi na jačanju protivazdušne odbrane, bombarske armije...

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Ne želeći da učestvujemo u bilo kakvoj trci, bićemo garant stabilnosti i mira. Dodatna, značajna finansijska sredstva uložićemo u odbrambenu industriju. Imali smo duge razgovore, naručili smo još i lazar, očekujem da je to najveća narudžbina od naše kompanije - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mia

27.07.2020 14:21

Ako treba i deset puta

Mia

27.07.2020 18:09

Jaka vojska, jaka Srbija!