ZAPAD UTIHNUO: Dok Priština krši dogovor, Vašington i Brisel ćute

Autor: Kosovo-online, Republika

Vesti

26.07.2020

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na izjavu kosovskog premijera Avdulaha Hotija da će Priština nastaviti s kampanjama za ulazak u međunarodne organizacije i nova priznavanja Kosova, već dva dana nema reakcija Brisela i Vašingtona, iako je ta Hotijeva poruka direktno kršenje dogovora koji je postignut sa američkim izaslanikom Ričardom Grenelom pre nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: youtube.com/T7
Avdulah Hoti

Na pitanje ima li neki komentar na Hotijevo kršenje obećanja, Ričard Grenel je preko svog savetnika za medije Dika Kastina za Kosovo Onlajn kratko odgovorio da "nema nikakvih novih informacija po tom pitanju".

Istovremeno, ni iz kancelarija Evropske unije u Briselu nema reakcija na ovu Hotijevu najavu. Nisu se za sada oglasili ni Miroslav Lajčak, ni Žozep Borelj, ali ni Viola fon Kramon.

Avdulah Hoti je u petak u parlamentu Kosova jasno istakao da se neće držati preuzetog dogovora, koji je sa prištinske strane trebalo da obuhvati obustavljanje akcija u pravcu lobiranja za međunarodne institucije i nova priznanja, a sa strane Beograda aktivnosti u odustajanju država od priznanja kosovske državnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ričard Grenel

Trampov izaslanik Grenel se 15. jula na društvenim mrežama odmah pohvalio tada postignutim dogovorom sa Prištinom i Beogradom. 

- Nema suspenzije naših aktivnosti, dogovorili smo se sa našim partnerima da se na našem članstvu u međunarodnim organizacijama radi zajedno sa njima, zajedno sa našim međunarodnim partnerima. To je istina - rekao je Hoti.

Dodao je da su zamenici ministara, njegovi zamenici i savetnici zbog toga bili u Briselu sa njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading