Stefanović i Miniti u Trstu o suzbijanju narko-trafikinga

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2017

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Trstu sa italijanskim kolegom Markom Minitijem o konkretnim koracima na suzbijanju narko-trafikinga, pre svega o ustupanju opreme koju italijanska policija koristi za otkrivanje proizvodnje i transporta narkotika, a koja bi mogla da pomogne srpskoj policiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Stefanović i Miniti su razgovarali o daljem unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, koja je kao, i do sada, ocenjena kao veoma uspešna, saopštio je MUP

Ministri Stefanović i Miniti saglasili su se da je neophodno dodatno raditi na unapređenju policijske saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, zatim potencijalnog terorizma, kao i na rešavanju problema iregularnih migracija.

Oni su razgovarali i o konkretnim koracima na suzbijanju narko-trafikinga, pre svega o ustupanju opreme koju italijanska policija koristi za otkrivanje proizvodnje i transporta narkotika, a koja bi mogla da pomogne srpskoj policiji. 


- Složili smo se da je za obe zemlje važna borba protiv organizovanog kriminala, pre svega protiv narko-trafikinga. Ministar Miniti odlično razume da samo zajedničkim radom na borbi protiv organizovanog kriminala i borbi protiv terorizma i potencijalne radikalizacije možemo da pravimo rezultate - rekao je ministar Stefanović posle sastanka sa italijanskim kolegom.

Ministar Stefanović je, tokom susreta, naglasio da iregularne migracije nisu samo pitanje Srbije ili Italije već čitave Evrope i da zato mora da postoji jedinstveno rešenje.


- Razgovarali smo i o budućem toku migracija i kako Srbija i Italija mogu da doprinesu rešavanju ovog problema. Takođe, drago mi je da Italija razume koliko je za Srbiju važno približavanje Evropskoj uniji - poručio je ministar Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading