Siniša Mali iznosi činjenice: Ðilas dokazao da zna da brine samo o svom džepu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.07.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali danas je ponovio da ga začuđava stalna potreba Dragana Đilasa da umanji rezultate Srbije i da nipodaštava sveobuhvatne mere koje država preduzima s ciljem sprečavanja posledica virusa korona.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/R. PRELIĆ
Siniša Mali i Dragan Đilas

Jasno je, kaže Mali, da Dragan Đilas ne razume težinu situacije u kojoj se čitav svet našao, kao ni uspehe Srbije, ali da to ne znači da treba da nipodaštava mere koje su preduzete i činjenicu da država čvrsto stoji iza privrede i zaposlenih.

- Razumem da mu je teško da to shvati, jer je dokazao da ne zna da brine ni o kome, osim o sopstvenom džepu - rekao je Mali.

Jaka Srbija

Država će, objasnio je Mali nove mere, za 60 odsto od iznosa minimalne zarade za dva meseca izdvojiti 36 milijardi dinara, dok će odlaganje poreza i doprinosa na zarade za jedan mesec koštati oko 30 milijardi dinara.


- Ponosan sam jer je država ipak našla način da izdvoji dodatna direktna novčana sredstva za privredu i zaposlene. U naredna dva meseca ćemo izdvojiti po 18.000 dinara, odnosno 36.000 dinara za dva meseca, za 1.050.000 zaposlenih u 235.000 privrednih subjekata - naveo je Mali.

Kako je saopšteno, Mali je dodao da se sa novim paketom podrške dolazi do iznosa od oko 5,7 milijardi evra, što je 12,2 odsto BDP-a.

Kako je objasnio, država je dovoljno jaka da ponovo pomogne svima.

- Dragan Đilas očigledno nije shvatio da virus korona pogađa sve. Činjenica je da ima manje i više pogođenih sektora, ali smo dovoljno stabilni i jaki da možemo da pomognemo svim privrednicima i svim zaposlenima. To je svakako dodatni novac koji ulazi u našu ekonomiju i koji će da se troši u narednim mesecima - rekao je on.

 
Mali je ponovio da je Đilasova navodna briga za privrednike i zaposlene licemerna.

- Podsetiću još jednom da su i Đilas i njegovi pajtosi ostavili privredu i zaposlene na cedilu 2008. i 2009. godine, za vreme ekonomske krize. Upravo tada, u Srbiji smo imali stotine hiljada nezaposlenih i zatvorene fabrike. To nije Srbija koju želimo. To je Srbija koja je ostala u prošlosti - istakao je Mali.

On je rekao da su građani uvideli namere Dragana Đilasa i „njegovih pajtosa“, što je dokazano i na izborima, jer je, navodi, ta opozicija ostala nevidljiva.

Đilas ostavio praznu kasu u BG

Za Ðilasa je naveo da je ostavio dug Gradu Beogradu od 1,2 milijarde evra i deficit veći od 20 odsto, te da postoji još mnogo neslavnih stvari kojim se Ðilas „okitio“ za vreme svoje vlasti.

- Zbog njega i njegovih pajtosa, Srbija je bila u izuzetno teškom stanju i bila primorana na teške mere. Ipak, zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici, danas imamo mogućnost da pomognemo našoj privredi i zaposlenima. Tu mogućnost želimo i da iskoristimo - istakao je Mali.

On je naveo da je Srbija uspela da stabilizuje javne finansije i ostvari suficit u budžetu četiri godine zaredom, kao i da je javni dug pod kontrolom.

- Država ponosno stoji iza svakog pojedinca i spremna je da preuzima na sebe teret ove krize. Upravo u tome je razlika između nas i vas. Imamo prostora da pomažemo i to činimo punog srca. Brinemo o budućnosti, koju sada konačno imamo - zaključio je Mali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading