Izmišljen intervju bivšeg ageta CIA godinama kruži na portalima

Autor: Webtribune.rs

Vesti

19.07.2020

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika je 19.07.2020. godine objavio navodni intervju oficira CIA Roberta Baera, ali je utvrđeno da je ceo intervju potpuno izmišljen.

Utvrđeno je da ovaj nepostojeći intervju Baera godinama unazad kruži internetom i sporadično se pojavljuje po portalima i grupama.

Baer je potvrdio da on nikada nije dao navedeni intervju koji mu se u domaćim medijima pripisuje. On jeste boravio u BiH tokom raspada Jugoslavije, ali nijedna od izjava koja mu je pripisana u intervjuu nije njegova. 

Intervju se pojavio na sajtu sumnjivog sadržaja i potpisuje ga izvesni Miloš Ćupurdija.

Ćupurdija je tvrdio da je Baera intervjuisao u Kanadi, gde je promovisao knjigu “The secret of White House”, ali Baer nikada nije napisao niti promovisao takvu knjigu, niti se u trenutku objavljivanja intervjua nalazio u Kanadi, još jedan je od dokaza potpuno fabrikovanog intervjua na koji su naseli domaći mediji.

U izmišljenom intervjuu govorio je o navodnoj ulozi CIA u raspadu Jugoslavije a potpuno su fabrikovanje i ostale tvrdnje koje smo uklonili iz originalnog teksta, s obzirom da su lažne.

Na ovo nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba, koji je naš prvobitni tekst ocenio kao Prenošenje lažnih vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading