Sramne TAČIJEVE izjave iz Haga o "oslobodilačkoj borbi OVK-a"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.07.2020

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači rekao je večeras povodom saslušanja u Hagu da se pred tužiocima Specijalijalnog suda pojavio, jer je to bila njegova građanska i institucionalna dužnost i tvrdi da će "na kraju ovog putovanja izaći čist kao suza".

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Online
Hašim Tači

On je naveo da je bio saslušavan oko 30 sati, da je tom prilikom upoznat sa svim njihovim navodima i da je odgovarao na pitanja, prenosi Kosovo onlajn.

Tači je u obraćanju građanima rekao da "poštuje proces rasvetljavanja istine do samog kraja", ali i njegove uloge "u oslobodilačkoj borbi za slobodu i nezavisnost".


On je dodao da iz etičkih razloga i zbog zakonskih ograničenja, ne može da iznese konkretne detalje saslušanja, ali i da ne može da ništa ne podeli sa građanima.

Ponovio je tvrdnju koju je izneo i pre odlaska u Hag, da "istorija ne može da se prekraja" i da je ovaj proces "još jedan u nizu, tokom 21 godine optužbi, izmišljotina i fabrikovanja o Oslobodilackoj vojsci Kosova i naporima kosovskog naroda za slobodu i državu".

Prema Tačijevim rečima, ovaj proces će "zapečatiti istorijsku ulogu OVK" u sticanju slobode i dodaje da mu je čast što je imao ulogu "na putu ka nezavisnosti i formiranju države Kosovo".

Rekao je da je danas još "odlučniji pred suočavanjem" sa istorijom koja je, kako tvrdi, puna optužbi protiv njega i protiv "zajedničke borbe sa SAD, NATO, državama Evropske unije i ostalim državama prijateljima, za oslobođenje kosovskog naroda od fašisticke diktature Slobodana Miloševica i države Srbije".

Tači navodi i da neće dozvoliti da proces, u koji su, kako kaže, upleli njega i njegove saborce potpuno nepravedno, ometa velike poslove koji su pred Kosovom.

Navodi i da je Kosovu potreban civilizovan dijalog među politickim snagama o institucionalnoj stabilnosti, građanskom i politickom jedinstvu, i kako kaže, "posebno o dijalogu o konačnom priznanju od strane Srbije i čitavog sveta".

Tači dodaje da treba da budu jednoglasni prema svetu, kao i da dijalog sa Beogradom vode, uz, kako kaze, "sjajno jedinstvo koje smo imali u Rambujeu, Beču i Briselu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading