OTKRIVAMO! Ana ostaje premijerka! Šut-karta za ove ministre

Autor:

Vesti

18.07.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema promena, bar kada je u pitanju premijerski kabinet u Nemanjinoj. Ana Brnabić, po svemu sudeći, biće na čelu Vlade i u naredne četiri godine. Međutim, tektonske promene su izvesne, bar kada je u pitanju sastav njenog kabineta. Čistka koju ju najavljivao predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić saseći će krila nekim ministrima, koji će, poput Zorane Mihajlović, ostati bez nekih od dosadašnjih nadležnosti. Promene mogu da očekuju i socijalisti, koji, po svemu sudeći, u novom ministarskom sastavu imaće tri predstavnika.

Foto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

- Iako su govorili da ne pikiraju premijersku fotelju, velike šanse za mesto šefa Vlade imali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i prvi na izbornoj listi SNS Branislav Nedimović. Procena je da njih dvojica, sa posvećenošću i rezultatima koje imaju, treba da usmere energiju na konkretne oblasti i preuzmu resore u kojim ima dosta posla. Nedimović bi, svakako, morao da nastavi započet posao u Ministarstvu poljoprivrede - navodi naš sagovornik.

Potpredsednik SNS i novosadski gradonačelnik, kako pričaju upućeni sagovornici, viđen je kao odličan kandidat za Vladu.

Čistka koja ju najavljivao predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić saseći će krila nekim ministrima, ali i strankama

- Vučević bi bio odlično rešenje za Ministarstvo pravde, pa možda čak i nekog drugog, jačeg ministarstva - navodi naš sagovornik.

Bez fotelje Knežević, Nela i Vukosavljević

Na spisku ministara koje više nećemo viđati u Vladi su Vladan Vukosavljević.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladan Vukosavljević

Resor kulture dobiće novog šefa, kao i Ministarstvo privrede, koje sada vodi Goran Knežević.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Goran Knežević

U Nemanjinoj više neće sedeti ni Nela Kuburović (pravda), koja se pre nekoliko meseci porodila.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Dodaje da je, pored Vučevića, u igri za Ministarstvo pravde i Nikola Selaković, koji je tu funkciju obavljao i koji je sada generalni sekretar u Predsedništvu.

Socijalisti će, umesto pet, imati tri ministra, ostaju Dačić, Antić i Ružić

- Selaković je vrstan pravnik, bilo da bude u Vladi ili da ostane u kabinetu predsednika, sigurno je da država može ozbiljno da računa na njega.

Vulin ostaje ministar

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

Mesto u Vladi sigurno je za ministra Aleksandra Vulina.

- Da li će ostati na čelu Ministarstva odbrane, to je već drugo pitanje. Njegov doprinos je značajan, cenimo rezultate koje je postigao i sigurno je da je svojim radom obezbedio mesto u Vladi - navode sagovornici.

Kada je reč o Zorani Mihajlović, njoj će biti smanjen obim nadležnosti:

- Sada su pod njenim okriljem saobraćaj, infrastruktura i građevinarstvo. U novoj vladi ovi resori će se razdvojiti, tako da će Zorani ostati građevinarstvo, a neko drugi će biti u potpunosti fokusiran na saobraćaj.

Puzović preuzima Vojsku

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane

Kada je reč o Vojsci, najviđeniji kandidat za ovu funkciju je Goran Puzović, aktuelni direktor "Srbijavoda".

- Za ministarsko mesto preporučuju ga rezultati koje je ostvario, pa ne bi bilo iznenađenje da se i njegovo ime pojavi na listi novih članova Vlade - kaže naš sagovornik.

Socijalisti Ivice Dačića najverovatnije će ostati partneri sa SNS u vladajućoj koaliciji. Lider SPS će zadržati diplomatiju, Aleksandar Antić energetiku, dok će Branko Ružić i dalje brinuti o lokalnoj samoupravi.

Zorana Mihajlović Njeno ministarstvo biće podeljeno na dva dela, građevinu će voditi ona, dok će saobraćaj biti poseban resor

- SPS je osvojio manje glasova nego na prošlim izborima i to je jedini razlog zbog kojeg će imati dva ministra manje u Vladi - navodi naš sagovornik.

Marija brine o ekologiji

RepublikaFoto: Tanjug
Marija Obradović

Potpredsednica SNS Marija Obradović, koju su mediji često pominjali kao novu ministarku odbrane, po svemu sudeći, ući će u Vladu. Međutim, Vojska neće biti resor koji će joj poveriti mandatar. Obradovićeva će se u Nemanjinoj baviti ekologijom, resorom koji je do sada vodio Goran Trivan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading