NOVA RESTRIKTIVNA MERA ZBOG KORONAVIRUSA: Srbima zabranjen ulaz u zemlje Evropske unije!

Autor: K. I.

Vesti

17.07.2020

04:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet Evropske unije juče je usvojio revidiranu listu zemalja čijim državljanima je dozvoljeno putovanje u zemlje EU i na kojoj nema Srbije i Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Za zemlje koje se ne nalaze na listi od zabrane putovanja izuzeti su građani EU i članovi njihovih porodica, oni sa trajnim boravišnim dozvolama u EU i članovi njihovih porodica, kao i putnici sa dokazom o neophodnosti putovanja.

U Briselu napominju da preporuka Saveta EU nije pravno obavezujući instrument i da vlasti zemalja članica ostaju odgovorne za sprovođenje. Zemlje članice mogu, ali i ne moraju, da ukinu ograničenja putovanja.

Posle odluke Bugarske, Srbima su za letovanje ostali samo Turksa i Egipat gde može da se putuje bez ikakvih uslova. To za Srpski telegraf potvrđuje i Aleksandar Seničić, direktor "Jute".

Za letovanje nam ostali samo Turska i Egipat

- Građani Srbije u Tursku i Egipat mogu ući bez posebnih uslova, procedura je regularna, s tim što se može otići samo avionom. Do 20. jula u Tunisu je obavezno da imamo negativan test na koronu star najviše 72 sata, a videćemo šta će biti nakon tog datuma. Iz Tunisa su obećali da će biti relaksirano, nadamo se da je to u smislu da će biti samo uzorkovanog testiranja - naveo je Seničić.

Seničić je potvrdio i to da bez testova i izolacije možemo ići i u Bosnu, u Neum, ali se za ovu destinaciju retko ko odlučuje.

U međuvremenu je i Tunios zatvorio granice za građane Srbije. 

- Tunis je označio Srbiju kao crvenu zonu - rečeno je u tuniskoj ambasadi u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading