U još jednoj srpskoj opštini proglašena VANREDNA SITUACIJA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.07.2020

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije u Rumi doneo je danas odluku o uvođenju vanredne situacije u toj opštini, a ta odluka stupila je na snagu u 13.00 časova, navedeno je na zvaničnom sajtu te opštine.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ruma

Na teritoriji opštine Ruma, od početka epidemije, registrovano je 56 osoba zaraženih virusom korona, a danas su donete nove preventivne mere kojima se zabranjuju proslave, manifestacije, treninzi u zatvorenom prostoru, kao i sve zabave gde se okuplja više od 10 osoba.

Predsednik te opštine Slađan Mančić poručio je građanima nakon uvođenja vanredne situacije da moraju biti odgovorni.


- Ljudi vodite računa o sebi i o drugima, zdravlje nam je najpreče. Virus nije šala, više to nije nešto što se dešava tamo negde, naprotiv. Verujem da nema gotovo nijednog stanovnika naše opštine, a da ne poznaje nekog ko je zaražen - naveo je Mančić.

Ističe da će se sa virusom izboriti samo ako budu odgovorni, disciplinovani, ako nose zaštitnu opremu, izbegavaju masovna okupljanja, proslave.

- Kada sve prođe, biće mesta i za slavlja, sve se može nadoknaditi, samo ne izgubljeni ljudski život - poručio je Mančić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading