RAZBIJENE GNUSNE LAŽI: Policija se nije nasilno ponela prema životinjama, a evo i dokaza

Autor:

Vesti

16.07.2020

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti koji su danima pravili haos ispred Skupštine Srbije sukobljavajući se sa policijom, i lažno ih optužujući za brutalnost, služe se najprizemnijim sredstvima kako bi revnosne službenike koji paze na javni red prikazali u najgorem mogućem svetlu.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUČELIĆ
Foto: Ilustracija

Na okupljanju prve večeri ispred zgrade parlamenta, huligani su razvalili vrata i ušli u hol Skupštine. Od te večeri, da bi policija uspostavila red i očuvala državne institucije, protiv izgrednika su korišćeni policijski psi i suzavac kako bi se uspostavio mir na ulicama.

 

Tu situaciju su dežurni i neinformisani kritičari pokušali da iskoriste u svoju korist, kako bi plasirali lažne vesti i policajce optužili za brutalnost prema životinjama. Tako se društvenim mrežama raširila informacija da je navodono stradalo 7 pasa zbog toga što su bili izloženi suzavcu.

 

Foto: twitter.com/printscreen

Nakon ove lažne informacije, rasprava se u javnom prostoru rasplamsala. Pri čemu korisnici društvenih mreža nisu našli za shodno da ipak provere informaciju i bliže istraže uticaj suzavca na pse, već su, kako to obično biva kada nedostaje pravih argumenata, krenuli sa najprizemnijim vređanjem.

Foto: twitter.com/printscreen

Pošto je lažna vest uzela maha u javnom prostoru, moralo je da reaguje i Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je demantovalo vesti o tome da je gas za razbijanje nereda naudio službenim psima i konjima.

 

- Radi se o apsolutnim izmišljotinama. Saopštavamo da nijedan službeni pas nije povređen tokom protesta, dok su tri policijska konja povređena od kamenica kojima su ih demonstranti gađali i reč je o potpuno neshvatljivom nasilju nad životinjama - stajalo je u saopštenju MUP-a.

Nakon ovoga konačno se pojavio i glas razuma koji je prilično "zagrejanim" korisnicima društvenih mreža objasnio da psima nikako ne može da nudi suzavac, te da zbog toga životinje koje se koriste u očuvanju reda ne nose zaštitne maske.

Foto: twitter.com/printscreen

U političkom životu Srbije iznova se ponavlja ista priča. Kada nedostaje plan i program za konkretno delovanje i upravljanje, protivnici vlasti uvek pribegavaju onime što bi se moglo nazvati "nečasnim metodama" - nasilju i lažima. Nasilje je oduvek poznato kao izraz nemoći, a laž u kojoj se drugi optužuje za gunsna dela, služi da se prekrije vlastita slabost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading