REBIĆ: SINOĆ POVREÐENO 14 POLICAJACA, UHAPŠEN 71 HULIGAN

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.07.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti jutros iz Palate Srbije povodom sinoćneg, kako je rekao, brutalnog napada na policiju i zdanje Skupštine Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

- Imate priliku da vidite dokle ide ta razularenost mase koja je bacala flaše, kamenice, baklje pa čak i suzavac na policajce koji su telima branili zdanje Skupštine - rekao je Rebić dodajući da je bilans sinoćnjeg divljanja 14 povređenih policajaca, 71 uhapšen huligan, međusobni sukobi samih ekstremista i huligana kao i munjevita akcija policije u hapšenju osumnjičenog za dvostruko ubadanje nožem.

 
- Baš da se ne bi sutradan govorilo kako je policija reagovala, uoči večeri sam dao nalog načelniku Staniću da policija deluje krajnje uzdržano i da reaguje samo u krajnjem slučaju, ukoliko su policajcima ugroženi život i telo - kazao je Rebić koji je podsetio da je reč o neprijavljenom protestu koji je eskalirao oko 21 čas kada su huligani policajce i zdanje Skupštine zasuli bakljama, kamenicama, pa čak i suzavcem. On je podsetio da je policija telima štitila zdanje Skupštine pred brutalnim napadom i nezapamćenim nasiljem.
RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

14 policajaca povređeno, uhapšen 71 huligan, od početka nasilnih protesta povređeno najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć lekara

- Poveđeno je 14 policajaca, uhapšen je 71 huligan, a od početka nasilnih protesta povređeno je najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć lekara  - dodao je direktor policije izrazivši nadu da će uhapšeni huligani biti i osuđeni za ono što su činili i poslati na izdržavanje zatvorskih kazni. On je dodao i da će biti ispitan i svaki eventualni pojedinačni slučaj upotrebe prekomerne sile. 

Rebić je rekao i da je primećeno prisustvo stranih elementata u nasilnim protestima u centru Beograda poput crnogorskog državljanina koji je uhapšen sa šlemom?! 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading